Sajam automobila u Njujorku odložen za avgust

12. Mar 2020

NYIAS 2020

Kao što se i pretpostavilo u vezi svečanog uručivanja nagrada World Car of the Year 2020. koje je trebalo da se održi 8. aprila na Sajmu automobila u Njujorku, da  postoji realna mogućnost da ovaj događaj bude doveden u pitanje s obzirom na globalno širenje korona virusa. To se i dogodilo. Sajam automobila u Njujorku podelio je sudbinu sličnih priredbi u Šangaju, Tokiju, Ženevi i Beogradu koje su otkazane ili odložene iz istog razloga.

Zbog trenutne situacije sa korona virusom, organizatori Sajma automobila u Njujorku odlučili su da odlože događaj za kraj avgusta.

Nakon otkazivanja salona u Ženevi i odlaganja beogradskog sajma automobila, nova žrtva epudemije korona virusa je njujorški sajam automobila, koji je trebalo da bude otvoren 10. aprila. Uprkos učestalim tvrdnjama tokom prethodnih dana da će se ova manifestacija definitivno održati prema planu, organizatori su sada obavestili javnost o odlaganju termina. Prema novom rasporedu, očekuje se da će sajam da bude otvoren za novinare 26. i 27. avgusta, a između 28. avgusta i 6. septembra izloženi automobili predstaviće se široj javnosti.

Odluka o odlaganju usledila je ubrzo nakon što je Andrew Cuomo, guverner New Yorka, potvrdio još 31 slučaj zaraze korona virusom i najavio nove mere. To između ostalog uključuje i zatvaranje škola i drugih ustanova koje okupljaju više ljudi u gradu New Rochelle, gde je poslao pripadnike Nacionalne garde kao pomoć.

Mark Schienberg, predsednik Američkog udruženja koje organizuje NYIAS, naglasio je da njujorški Sajam automobila ima 120-godišnju tradiciju i da odluka o odlaganju nije bila laka, ali bezbednost i zdravlje svih učesnika ostaju prioritet. Prema njegovim rečima, oni su već kontaktirali mnoge izlagače i druge partnere i dalje veruju da će i pored novog termina ovogodišnja manifestacija uspeti.

Ostaje otvoreno pitanje kako će pomeranje sajma da prihvate predstavnici automobilske industrije, jer malo je verovatno da će čekati do jeseni da predstave najavljene novitete. Ranije ove godine otkazano je učešće nemačkih proizvođača Audi, BMW i Mercedes-Benz, ali postoji velika šansa da će ih slediti drugi i da će svoje novitete da predstave putem Interneta kao što se dogodilo nakon otkazivanja ženevskog Salona automobila. Organizatorima ne ide u prilog ni činjenica da će njujorški sajam automobila da se održi nakon Goodvood festivala brzine i Salona automobila u Detroitu.


Ime i prezime
Komentar