Korona virus odložio beogradski Sajam automobila

11. Mar 2020

BG Car Show 07
Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici dodatne mere u cilju sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, prema preporukama naših epidemiologa i u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Donesena je odluka o zabrani javnog okupljanja u zatvorenim prostorijama. Pod javnim okupljanjem smatra se okupljanje u jednoj zatvorenoj prostoriji sa više od sto ljudi.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da naša zemlja drži stvari pod kontrolom kada je u pitanju koronavirus, dodavši da se odluke usmerene na borbu protiv tog virusa donose na osnovu stavova najstručnijih ljudi.

Potrebna nam je solidarnost i jedinstvo, a srpski narod je to uvek umeo da pokaže, rekao je on, izrazivši uverenje da će se stanje u vezi sa virusom poboljšati kada bude otoplilo

Time je onemogućeno održavanje sajma automobila BG Car Show 07 i 14. Međunarodni sajam motocikala Motopassion koji su planirani da se održe od 19. do 25. marta 2020. godine. Radi se o sajamskoj manifestaciji jedinstvenoj u ovom delu Evrope i najvećem auto-moto događaju u to vreme u svetu.

Beogradski sajam će sprovesti odluku Vlade Republike Srbije kojom se zabranjuje održavanje javnih skupova u zatvorenim prostorima za više od sto ljudi. Imajući u vidu dalji razvoj situacije u vezi sa pojavom korona virusa, Beogradski sajam će u narednom periodu odložiti sajamske manifestacije BG Car Show 07 i 14. Međunarodni sajam motocikala Motopassion i Međunarodni sajam nautike, lova i ribolova.

Kao kompanija, koja prvenstveno vodi računa o zajednici u kojoj posluje, blagovremeno ćemo obaveštavati javnost o daljim aktivnostima i planiranom programu, navodi se u saopštenju Beogadskog sajma.

Beogradski sajam automobila oduvek je sa ponosom isticao svoju vezu sa Salonom automobila u Ženevi jer je veliki broj modela koji su tamo  premijerno predstavljeni  stizao direktno Beograd. Ove godine podelio je njegovu sudbinu jer je epidemija korona virusa u Švajcarskoj osujetila i njegovo održavanje. Međutim, za razliku od ženevskog Salona, beogradski BG Car Show 07 i 14. Međunarodni sajam motocikala Motopassion nisu otkazani nego su odloženi na radost zaljubljenika u automobile i motocikle.

Da podsetimo ovogodišnji BG Car Show u svojoj agendi imao je više od 300 izlagača, koji predstavljaju 31 automobilski brend i 11 proizvođača-brendova lakih privrednih vozila. U sektoru putničkih automobila, najavljene su 44 premijere i 10 modela sa statusom noviteta. Pored najvećih svetskih proizvođača trebalo je da prisustvuje i nekoliko manje poznatih proizvođača putničkih i lakih privrednih vozila na električni pogon.


Ime i prezime
Komentar