Škoda Octavia RS iV na prvim skicama

05. Feb 2020

Skoda Octavia RS iVŠkoda Octavia RS iV


Češki proizvođač objavio je skice eksternog dizajna koji pokazuje sportski karakter četvrte generacije modela Octavia, koji će biti premijerno predstavljen 3. marta na Salonu automobila u Ženevi. RS crni detalj naglašava dinamički dizajnerski jezik elegantnih proporcija najprodavanijeg modela Škoda, čije su dimenzije malo povećane u odnosu na prethodnu generaciju. Kao prvi Škoda RS model u plug-in hibrid verziji, Octavia RS iV na jedinstven način kombinuje porodični karakter automobila i sportske performanse sa efikasnošću i održivošću.

Dvadeset godina nakon predstavljanja prve Octavia RS, Škoda Octavia RS iV spremna je da otvori sledeće poglavlje nečega što je već od samog početka gradilo put ka uspehu.

Octavia RS izuzetno je popularna u okviru serijskih modela: na najvećim evropskim tržištima – Nemačkoj, Velikoj Britaniji i Švajcarskoj, svaka peta isporučena Octavia je u verziji RS. Klijenti cene kombinaciju prostranosti enterijera, raznovrsnost i sportske performanse. Dodatnim plug-in hibridnim pogonom ostvaruje integrisanu snagu od 180 kW (245 KS), potpuno nova Octavia RS iV odlikuje se izuzetnom ekonomičnošću i niskom emisijom CO2, što je čini potpuno održivom.

Skice dizajna modela Octavia RS iV otkrivaju kupe stil, kao i dinamičnost Combi verzije. Najupadljiviji elementi dizajna su crna rešetka hladnjaka i sportski prednji branik sa otvorima za vazduh i naglašenim crnim detaljima. Veliki aluminijumski naplatci, difuzori na prednjoj i zadnjoj strani i spojleri na prtljažnim vratima kod verzije limuzina i zadnjoj ivici krova kod verzije Combi, naglašavaju dinamičnost modela Octavia RS iV.


Ime i prezime
Komentar