Suzuki Ignis u dve varijante

12. Feb 2020

Suzuki Ignis

Suzuki je na domaćem tržištu predstavio malo osvežen Suzuki Ignis, koji bi sada trebalo u dve vizuelno različite verzije (Hibrid MF i Hibrid MZ) da privuče kupce u Japanu. Do kraja ove godine simpatični gradski automobil trebalo bi da stigne i na ostala tržišta u svetu.

Osvežavanje Ignisa donelo je drugačiju rešetku hladnjaka u kombinaciji sa malo izmenjenim poklopcem motora, a i branici su različito dizajnirani za obe nove varijante. Izmenjene su i kvake na vratima koje su zamenile kuke u boji karoserije koje su delovale jeftino.

Verzija Hibrid MZ trebalo bi da privuče kupce koji nisu zainteresovani za off roud izgled, jer nema obavezne krovne nosače, kao ostali klasični SUV modeli i manje je robustan, ali je elegantniji. U ovoj verziji branici su jednobojni, s tim da je crna, neobojena zaštitna plastika integrisana u zadnji branik. Za ljubitelje modnih trendova, Hibrid MF verzija dolazi sa robusnije dizajniranim branicima, krovnim nosačima i zaštitom za sve četiri spoljne strane karoserija i pragova u crnoj nijansi.

U oba slučaja neznatno je redizajnirana komandna tabla i modifikovan je tapacirung sedišta, a neki detalji u unutrašnjosti su u boji karoserije. Pored toga, upotrebljeni su kvaltiteniji i trajniji materijali za presvlake, za pod kabine i u prtljažniku. Oprema je nešto udobnija, tu je na primer grejanje u prednjim sedištima.

Ostao je isti pogonski agregat, 1,2-litarski benzinski motor DualJet sa četiri cilindra u kombinaciji sa blagom hibridnom tehnologijom koji razvija snagu od 66 kW (90 KS). Novi Ignis biće dostupan u konfiguracijama 2WD i 4WD, odnosno na dva ili četiri točka, a u ponudi je automatski CVT menjač.

Za osnovnu verziju modela Ignis, motor 1.2 i osnovni paket opremen, japanski kupac mora da plati oko 14.000 dolara.


Ime i prezime
Komentar