Suzuki Vaku Spo uzbuđenje za sve

05. Nov 2019

Suzuki WAKU SPOSuzuki WAKU SPO


U Tokiju, na ovogodišnjem salonu automobila koji je održan krajem oktobra, posetioci su mogli da vide i novi koncept Suzuki stvoren u skladu s novim sloganom kuće Vaku Vaku Svitch for Everione (Uzbuđenje za vas, uzbuđenje za sve).

Vaku Spo je prototip male limuzine, koja može da se pretvori u mali karavan, kojim su Japanci podsetili na tri poznata predstavnika japanske automobilske industrije. Ovaj simpatični prototip odaje počast malom serijskom modelu Suzuki Front 360 (LC10) koji se proizvodio od 1967. do 1970. godine. Ukupan dizajn, a posebno dizajn vrata bez stuba evociraju sećanje na Mazdu RX-8. U isto vreme, Suzuki je oživeo ideju dvostrukog karaktera, koncept Vaku Spo oponaša dizajn zadnjeg dela, koji je bio primenjen na modelu Nissan Exa (1986-1990.).

Transformacija iz limuzine u karavan, koju bi korisnik trebalo da izvrši pomoću prekidača (Japanci ga zovu Exciting Switch), donosi ne samo promenu zadnjeg dela, nego i pomalo izmenjenu sliku prednjeg dela automobila. Pored toga, takva promena, naravno, primetiće se u unutrašnjosti putničkog prostora, posebno u zadnjem delu i na komandnoj tabli, gde je posle promene karoserije vidljivo više drveta, koje nije stvarno, već je samo projektovano. Mnogo su oskudnije informacije o ugrađenom pogonu. Ono što je poznato to je da je ovaj prototip PHEV hibrid sa pogonom na sva četiri točka.


Ime i prezime
Komentar