Kamion 2019. godine je Ford F-Max

20. Sep 2018

Ford F-Max
Najnoviji proizvod iz produkcije Ford Trucks, tegljač F-Max proglašen je na 67. IAA Commercial Vehicle Showu u Hanoveru od strane 23-članog stručnog žirija sastavljenog od novinara i izdavača stručnih časopisa iz Evrope za International Truck of the Year 2019.

Ford F-Max našao se na prvom mestu osvojivši 126 bodova ispred Scanie serije L&P  i Volvoa FH/FM koji kao gorivo koristi LNG.

Tokom test vožnji u Turskoj, članovi žirija visoko su ocenili efikasnost i napredne karakteristike, uključujući funkcije Eco-Roll, Adaptive Cruise Control (ACC) i Predictive Cruise Control zasnovan na GPS-u. Takođe, dobro je ocenjen i novi 6-cilindarski motor zapremine 12,7 litara - Ford Ecotorq Euro 6, koji razvija 500 KS, a uparen je sa 12-stepenim ZF Traxon automatizovanim menjačem.

Žiri je pozitivno ocenio kabinu, koja pruža komfor, dobru ergonomiju i prijatno okruženje na dugim putovanjima, unutrašnju visinu od 216 cm kao i ravan pod. Žiri je takođe dobro ocenio kokpit i digitalne instrumete, kao i platformu za povezivanje ConnecTruck.

„Uvođenjem tegljača F-Max, Ford Trucks predstavio je dobro konstruisan tegljač koji će da zauzme značajnu poziciju u dugolinijskom segmentu“ rekao je pored ostalog Gianenrico Griffini, predsednik žirija za International Truck of the Year prilikom uručivanja ovog prestižnog priznanja Haydaru Yenigunu, generalnom direktoru kompanije Ford Otosan.


Ime i prezime
Komentar