Alfa Romeo Stelvio nagrađen za dizajn

06. Nov 2020

Alfa Romeo Stelvio

 

Alfa Romeo Stelvio osvojio nagradu za dizajn magazina  Auto Motor und Sport. Više od 16.000 čitalaca ovog automobilskog magazina učestvovalo je u ovogodišnjoj Autonis anketi. Birali su između stotinak modela u deset kategorija. Alfa Romeo Stelvio izabran je kao najlepši Veliki terenac.

 

Dizajn modela Alfa Romeo Stelvio impresionirao je čitaoce automobilskog magazina Auto Motor und Sport. Oni su u anketi Autonis izglasali ovaj model za pobednika u kategoriji Velika terenska vozila. Stil i elegancija modela Stelvio, koji je takođe i jedan od najsportskijih modela u svom segmentu, plod su rada brenda Alfa Romeo tj. njegovog dizajnerskog centra Centro Style.

 

„Počastvovani smo što su čitaoci magazina Auto Motor und Sport dodelili ovu prestižnu Autonis nagradu modelu Alfa Romeo Stelvio, kao najlepšem terencu u svojoj klasi. Ova nagrada predstavlja priznanje italijanskom dizajnu i našem Alfa Romeo dizajnerskom potpisu koji predstavlja kombinaciju odličnih proporcija, osobenih elemenata i lepih, ručno oblikovanih površina“, rekao je Klaus Buse (Busse), šef dizajna Fiat Chrysler Automobiles grupe za region EMEA. Pored modela Stelvio, magazin Auto Motor und Sport prethodno je modelima Giulia, MiTo i Giulietta dodelio nagrade za najlepši automobil u njihovim klasama, a već dve godine zaredom, nagrada za Dizajnerski brend godine odlazi u ruke brenda Alfa Romeo.

 

Tačno 16.182 čitaoca magazina Auto, Motor und Sport, kao i korisnici digitalnih usluga, glasali su za oko sto modela podeljenih u deset klasa u okviru Autonis takmičenja. Rezultat unutar kategorije je bilans odobravanja i negodovanja za svaki model. Svaki učesnik imao je četiri glasa po kategoriji, dva za posebno uspešan dizajn i dva za manje ubedljive oblike. Negativni sudovi stoga se broje koliko i pozitivni. Ovi drugi su prevagnuli u slučaju modela Alfa Romeo Stelvio – prvog terenca u istoriji brenda koji je osvojio 20,4 odsto glasova u kategoriji - Veliki terenci.


Ime i prezime
Komentar