Audi planira nove Q modele

18. Apr 2017

Audi Q modeli
Audi proširuje svoju ponudu novim Q modelima i najavio je gde će oni da se proizvode: proizvodnja modela Audi Q8 počeće u Bratislavi (Slovačka) u 2018. godini, a prvi Audi Q4 sići će s proizvodne trake u fabrici Győr (Mađarska) 2019. godine.

"Integrisaćemo ova dva potpuno nova Q modela u postojeću proizvodnu mrežu i time povećati našu konkurentnost u ovom vrlo važnom segmentu," izjavio je Hubert Waltl, član Upravnog odbora kompanije Audi zadužen za proizvodnju i logistiku.

Modelom Audi Q8 ova marka otvoriće novi segment za svoje top modele. Ovaj premium SUV u stilu kupea kombinuje veliku prostranost s emotivnim dizajnom i nudi najnovije tehnologije sistema pomoći, informacija i zabave. Audi će proizvodnju modela da počne u Bratislavi 2018. godine. Model Audi Q7 već se proizvodi u ovoj slovačkoj fabrici od 2005. godine. Trenutno se tamo proizvodi druga generacija ovog velikog SUV modela, u S verziji i kao Q7 e-tron plug-in hibrid.

Proizvodnja modela Audi Q4 počeće 2019. godine u fabrici Audi Hungaria u gradu Győr. Ovim modelom Audi ulazi u segment kompaktnih SUV modela. Ovaj veoma sportski Audi Q4 s tipičnom kupeovskom siluetom biće pozicioniran između modela Audi Q3 i Q5. A od 2018. godine, fabrika Audi Hungaria biće takođe zadužena za proizvodnju kompaktnog SUV modela Audi Q3 koji će do tada i dalje da se proizvodi u gradu Martorell u Španiji.


Ime i prezime
Komentar