Brzinski rekord Škode Kodiaq RS

18. Jun 2018

Sabine Schmitz
Takmičarka moto sporta Sabine Schmitz postigla brzinski rekord u modelu Škoda Kodiaq RS na legendarnoj stazi u Nürburgringu

Emocija i dinamika – ovo su atributi koji se vezuju za tradiciju sportskih modela Škoda sa oznakom RS. Još pre uvođenja na tržište modela Škoda Kodiaq RS, prvog SUV-a velike snage češkog brenda, znalo sa da će se dobro pokazati i na najtežoj stazi sveta. Na legendarnoj Nordschleife u Nürburgringu vozač Sabine Schmitz postavila je brzinski rekord u modelu Škoda Kodiaq RS. Novi model demonstrira svoje kvalitete i širi ponudu brenda Škoda s oznakom RS (Rally Sport).

Stazu dugu 20,8 kilometara Škoda Kodiaq RS prešao je za 9:29 minuta.

Za volanom je sedela poznata Sabine Schmitz, koja je poznata po 24 časovim trkama. Ona je 1996. godine je kao prva žena pobedila u ovoj trci i ponovila isti uspeh sledeće godine.

Za razvoj automobila Kodiaq RS odgovoran je František Drabek, šef odeljenja Compact Škoda Auto, koji je bio prisutan prilikom obaranja rekorda. „Kodiaq RS je otelotvorenje praktičnosti i prostornosti porodičnog SUV-a, ali i emocije i dinamike,“ naglasio je Drabek.

Sportska varijanta popularnog automobila Škoda Kodiaq stiže sa ekskluzivnim motorom 2,0 BiTDI od 176 kW (239 KS) i najvećim obrtnim momentom od 500 Nm. Selektivna katalitička redukija (SCR) odgovorna je za izvanrednu čistoću izduvnih gasova. Ovaj motor ugrađivaće se isključivo u RS verziju Kodiaq zajedno sa sistemom Dynamic Sound Boost.

Svetska premijera automobila Škoda Kodiaq RS planirana je za oktobar ove godine na Salonu automobila u Parizu.

Škoda Kodiaq RS obara brzinski rekord


Ime i prezime
Komentar