Do 2024. godine dve nove električne Honde

08. Apr 2020

Honda e
Razvoj i proizvodnja treba da se obavlja u saradnji sa General Motors-om, od koga se očekuje da doprinese energetskoj platformi i proizvodnim pogonima.

Japanski proizvođač automobila odlučio je da u narednim godinama poveća svoj asortiman električnih automobila koji će da se pridruži nedavno predstavljenoj Hondi e. Ovog puta Honda će da se udruži sa američkim General Motorsom, jer se očekuje da će novi modeli da se zasnivaju na GM globalnoj električnoj platformi, što će takođe da bude osnova GM-ovog širokog asortimana modela. Očekuje se da će da se koriste novorazvijene Ultium baterije, koje nude fleksibilnost prostora, brzo punjenje i dostupne su u paketima od 50 do 200 kWh.

Uprkos korišćenju treće platforme, Honda bi trebalo da ob da novezbedi da električni modeli budu u skladu sa Hondinom filozofijom izrade automobila u svim ostalim aspektima, jer će njihov tim da bude odgovoran za spoljašnji izgled, dizajn enterijera i podešavanja performansi vožnje. Pored platforme, novi HondaLink modeli koristiće takođe OnStar tehnologiju povezivanja i naprednu pomoćnu pomoć vozaču SuperCruise, koje su inače dostupne u modelima General Motors.

Ovo nije prva saradnja Honde sa drugim proizvođačima automobila, jer su pre nekoliko godina sarađivali sa GM-om na razvoju vodonikovih gorivnih ćelija i prototipu električnog autonomnog vozila Cruise Origin, a imali su i zajedničke projekte sa Isuzu-om i Roverom.

Očekuje se da će proizvodnja novih električnih modela da se obavlja u proizvodnim pogonima GM-a u SAD. Očekuje se na tržištu da se pojave 2024. modelne godine.


Ime i prezime
Komentar