Ekipa Alpine je spremna za WEC 2021

16. Mar 2021

Alpine A480

Tim Alpine Endurance Team je predstavio novi bolid za FIA prvenstvo u trkama izdržljivosti (WEC). Alpine A480 prototip konstruisan je na šasiji koju je razvila Oreca, a pokreće ga 4,5-litarski V8 motor koji proizvodi Gibson Technology. Za upravljačem bolida A480, koji će se takmičiti u elitnoj klasi prvenstva, naći će se Nicolas Lapierre, Andre Negrao i Matthieu Vaxiviere.

 

Alpine za sobom ima odlične rezultate u trkama izdržljivosti i spreman je da se uhvati u koštac sa izazovima takmičenja u elitnoj kategoriji FIA prvenstva u trkama izdržljivosti i na trci 24 sata Le Mansa 2021.

 

Ovaj novi projekat učestvovanja u trkama izdržljivosti i takmičenja u Formuli 1 su dokaz ambicije marke Alpine, nastale iz ljubavi prema trkama i za trke. 

 

Bolid koji je Svetska automobilska federacija homologovala pod nazivom Alpine A480 konstruisan je na Oreca šasiji, a pokreće ga 4,5-litarski V8 motor koji proizvodi Gibson Technology. Na njega su u skladu sa pravilima klase Hiperautomobila montirani Michelinovi pneumatici.

 

Bolidom A480 će upravljati tri vozača bogatog iskustva u trkama izdržljivosti; Nicolas Lapierre, Andre Negrao i Matthieu Vaxiviere.

 

Trkački tim vodiće direktor tima Philippe Sinogult. On je za kormilom tima još od 2014. godine i može da se pohvali brojnim vrhunskim rezultatima u klasi LMP2.

 

Laurent Rossi, glavni direktor društva Alpine: „Automobiliski sport i Alpine su nerazdvojivi. Od našeg povratka u takmičenje u trkama izdržljivosti 2013. godine, ova pustolovina nam je uz fantastične pobede donela i veličanstvene užitke. Nakon osam uspešnih godina, novi početak marke Alpine pravi je trenutak da se pridružimo elitnoj klasi takmičenja. Promena pravilnika pružila nam je priliku da izrazimo svoju strast i pokažemo svoje znanje i iskustvo u punom obimu uz kontrolisane troškove. Daćemo sve od sebe u svakoj trci kako bi se Alpine dokazao u najvišem rangu automobiliskih sportova.“

 

Philippe Sinogult, direktor tima Alpine Elf Matmut Endurance Team: „Istorija Alpine je obeležena izazovima. Od 2013. godine dokazujemo se malo-pomalo i pokazujemo da smo spremni da branimo boje Alpine na najvišem nivou. Novi izazov je deo našeg mentaliteta. Poverenje koje nam je ukazao Alpine za ovaj projekat čini nas vrlo ponosnim. Ovom projektu pristupamo ponizno i sa željom da ostvarimo odlične rezultate u trenutku kad se takmičenje u trkama izdržljivosti nalazi na prekretnici. Spremni smo da se prihvatimo ovog uzbudljivog i izuzetno motivišućeg izazova i da vratimo Alpine u sam vrh francuskog i međunarodnog automobiliskog sporta.“

 

 

Kalendar za 2021. godinu

26. – 27. april: uvodna trka Spa-Francorchampsa (Belgija)

1. maj: Total 6 sati Spa-Francorchamps (Belgija)

13. jun: 8 sati Portimao (Portugalija)

18. jul: 6 sati Monza (Italija)

21. – 22. avgust: 24 sata Le Mans (Francuska)

26. septembar: 6 sati Fuji (Japan)

20. novembar: 8 sati Bahrein (Bahrein)


Ime i prezime
Komentar