Uspešno realizovan Reli Zlatibor-Gold Gondola 2020

29. Jun 2020

Reli Zlatibor 2020 - Pobedničko postolje
Prvo automobilsko takmičenje u ovoj sezoni donelo je dinamiku i neizvesnost kakva odavno nije viđena na domaćim relijima.

Lazar Milovanović i Dejan Golić pobednici su prvog izdanja Relija Zlatibor – Gold Gondola 2020. Posada ASU Mačkat Rejsinga stigla je na Zlatibor u nameri da upozna novi automobil koji je nabavljen za ovu takmičarsku sezonu, a sa Zlatibora odlazi kao pobednik u generalnom plasmanu relija. Milovanović je veoma pametnom i iskusnom vožnjom u saradnji sa iskusnim suvozačem Dejanom Golićem, stigao do ubedljive pobede na svom sedmom takmičenju u karijeri.
 
Glavni favoriti za pobedu, bugarska posada Miroslav Angelov i Georgi Gadžiev, odustali su na trećem brzinskom ispitu zbog oštećenja na osalnjanju njihove Škode Fabije R5 Evo. Istu sudbinu doživela je i šampionska posada iz Srbije, Aleksandar Dučić i Vladimir Zarić. Oni su već na prvom brzinskom ispitu imali teže izletanje u kojem su obojica prošli nepovređeni, dok je Peugeot 208 R2 uništen.

Velika borba vodila se za drugo mesto u generalnom plasmanu. Nikola Jović i Dejan Pejić imali su žestok okršaj tokom čitavog relija, a na poslednjem brzinskom ispitu borbu je ipak dobio Nikola Jović sa Sanjom Novaković, svojom novom suvozačicom. Međutim, izvrsnom Dejanu Pejiću treba odati posebno priznanje s obzirom da je ovo njegov prvi reli u ulozi vozača, a on i njegov suvozač Dušan Đoković biće očigledno ove godine veoma konkurentni u svojoj klasi.

Četvrto mesto pripalo je Tomu Nikitoviću i Marku Milanoviću u Volkswagen Polu koji su zabeležili prvi nastup za novi klub. Nakon tri godine provedene u ASU Užice, Nikitović je prešao u redove ASK Šampion iz Bajine Bašte. Užičanin je dobro vozio, ali je Pejić bio neuhvatljiv u Volkswagenu Polo, pa Nikitović nije imao pravu šansu na Zlatiboru. Peta pozicija pripala je Goranu Nešiću debitantu na reliju, koji je bio za volanom nekada šampionskog Peugeota 106 Rally, a na desnom sedištu društvo mu je pravio Luka Kotorčević, šampion Srbije u reliju iz 2018. godine koji veoma dobro poznaje ove staze, što je Nešiću bilo od velike pomoći.

Klasa 1
Prva pozicija u klasi 1, popularnom Malom N-u, pripala je Nenadu Filipoviću "Benzincu". On i Tatjana Milošević nakon objave zvaničnih rezultata proglašeni su za pobednika u klasi, dok je po nezvaničnim rezultatima to bila posada Zoran Milisavljević / Igor Markov. Milisavljević je dobio dva minuta kazne, a to je značilo promociju debitantske posade Dejan Jovanetić i David Žunić i drugi stepenik pobedničkog postolja, a treće mesto zauzela je posada Aleksandar Aničić i Nikola Nedić.
 
Klasa 2
Klasa 2 pripala je super brzom i konkurentnom Dejanu Pejiću. U tandemu sa Dušanom Đokovićem, posada ASU NV Rejsinga u dominantnom maniru pokorila je Zlatibor ispred Tomislava Nikitovića / Marka Milanovića i Gorana Nešića / Luke Kotorčevića.
 
Klasa 3
U klasi 3 takmičila se samo jedna posada. Ipak, zbog samog sastava posade, publika je sa posebnom pažnjom pratila vožnju momaka narandžasto-plavog Renault Clio Williamsa. Miljenici publike Dejan Krčevinac i Željko Milutinović stigli su na cilj kao šesta najbrža posada u ukupnom poretku i prvi u svojoj klasi.
 
Klasa 4
Pobedu u klasi 4 odneo je takmičar koji je pobedio i u generalnom plasmanu Lazar Milovanović. On je oduševio publiku već na prvom reliju u novom automobilu i pokazao je zavidnu zrelost i šampionske ambicije. Drugo mesto pripalo je Nikoli Joviću i Sanji Novaković, dok su treći bili takmičari iz Bajine Bašte Goran Rabasović i Milan Janjić, koji su nakon teškog izletanja na Srbija reliju prošle godine uspešno odvezli prvi reli u potpuno obnovljenom Citroenu C2 R2 max i stigli do trećeg mesta u klasi.


Ime i prezime
Komentar