Elektrifikovani Ford Transit

12. Sep 2018

Ford Transit plug-in hybrid
Ford će najnoviju generaciju modela Transit, kojoma želi da osnaži svoju lidersku poziciju na tržištu lakih komercijalnih vozila u Evropi da predstavi na predstojećem sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru.

Transit mHEV je prvo dvotonsko lako komercijlano vozilo, koje za pogon koristi, tzv. blagi hibrid mHEV (mild Hybrid). Pokretaće ga poznati 2.0 EcoBlue turbodizel motor, kojem dodat elektromotor, koji radi na naponu od 48 V, a napaja se iz litijum-jonskog baterijskog bloka. Ovakav sistem koristi elektromotor kao generator koji tokom neopterećene vožnje, vožnje na nizbrdici i prilikom usporavanja, prilikom kretanja i ubrzavanja, posebno u stop-start urbanoj vožnji, pomaže SUS motoru i na taj način štedi gorivo i umanjuje emisiju štetnih materija.

Transit Custom PHEV – označava plug-in hybrid (PHEV), čiji je cilj vožnja sa nultom emisijom štetnih materija. Ovaj model pokreće poznati turbo benzinski 1.0 EcoBoost motor, koji služi kao range extender, za produženje dometa na električnu energiju. Ovaj model trebalo bi da omogući potpuno električnu vožnju do 50 km, odnosno ukupni radijus od 500 km. Elektromotor napaja se iz tečnošću hlađenog litijum-jonskog baterijskog bloka, smeštenog ispod poda. Na taj način Transit Custom PHEV nudi standardni tovarni prostor, ali i potpuno nov i drugačiji info-displej, jedinstven za PHEV.


Ime i prezime
Komentar