Evropski debi Polestara u Ženevi

26. Feb 2018

Polestar 1
Salon automobila u Ženevi, Polestar, novi brend električnih automobila, iskoristiće za evropsku premijeru svog prvog modela Polestar 1.

To je automobil u obliku kupea, sličan Bentley Continental GT ili BMW 8 series, ali sa snažnim inovativnim hibridnim pogonom koji se sastoji iz četvorocilinadarskog Volvo Drive-E turbo motora postavljenog napred i dva elektromotora u zadnjem delu. Ova šema omogućava ste dobili ukupnu snagu od 600 KS i obrtni moment od 1000 Nm.

Kao električni performansni hibrid, automobil može da pređe do 150 kilometara samo na električnu energiju, što je najduži domet bilo kog hibridnog automobila na tržištu.

Polestar 1 je pravi sportski automobil, ne samo GT-Cruiser, premda Tomas Ingenlat, generalni direktor ne očekuje ponašanje kao modela Lotus na stazi, koji je zajedno sa Volvo Cars deo kineskog holdinga Geely.

Ideja vodilja u procesu izdvajanja iz Volvo Carsa bila je da Polestar bude specijalizovani brend za električne automobile. Taj proces podrazumeva i stvaranje sopststvenog centra u Švedskoj. Novi pogon je već u izgradnji u Torslandu, u blizini fabrike Volvo. Međutim, daleko je od fabrike u Kini, gde će Polestar da proizvodi svoje automobile.


Ime i prezime
Komentar