Google unapređuje Polestar

19. Feb 2020

Polestar 2Polestar 2Polestar 2

Polestar i Google nastavljaju saradnju kako bi poboljšali budućnost HMI u automobilu. Planiraju napredak u personalizaciji i integracijama sa bezbednosnim funkcijama automobila koje treba da pruže još neprimetnije i prirodnije digitalno iskustvo u automobilu. Polestar će nastaviti da razvija korisničko iskustvo u svojim budućim automobilima kroz dalju saradnju sa Googleom. Polestar 2 je prvi automobil na tržištu koji pokreće Android uz ugrađene Google Assistant, Google Maps i Google Play Store.

Danas, švedska marka automobila električnih performansi još više gleda u budućnost. „Već smo pokazali svetu da digitalnu integraciju u svoje automobile shvatamo ozbiljno i spremni smo za saradnju sa stručnjacima za ove oblasti“, kaže Thomas Ingenlath, generalni direktor Polestara. „Sada nastavljamo tu priču, deleći viziju koja je još više u skladu sa preferencijama naših pojedinačnih kupaca. Android infotainment sistem u Polestar 2 i budući sistemi u našim automobilima učiniće život lakšim, bezbednijim i zabavnijim.“

Volvo marka Polestar za električne automobile, zajedno sa Googleom, razvija novu platformu za interfejs za zabavu u automobilu. Deo ovoga biće utvrđivanje osobina vozača praćenjem njegovih očiju, što najavljuje zanimljivu novu karakteristiku. Sistem prepoznavanja vozačevog oka prepoznaje ga pomoću kamere koja je dizajnirana da može da prepozna i lice i pokrene odgovarajući profil vožnje. Kroz ovaj prikaz sistem takođe može da otkrije da li vozač predugo gleda na ekrana umesto na put i prema tome da ga upozori.

Polestar sarađuje sa Googleom na razvoju namenskog interfejsa za zabavu zasnovanog na Android operativnom sistemu. Ovo će da bude prvi automobil koji će da predstavi Google Now, mape i prodavnicu aplikacija.

Streaming videa iz popularnih aplikacija i usluga biće dostupan kao pogodno rešenje za putnike kada je vozilo parkirano i tokom punjenja. Izbegavanje preopterećenja informacijama takođe je ključno za ponudu kompanije Polestar i dalji izraz minimalističkog pristupa marke. Ekrani će menjati svoju osvetljenost i sadržaj na osnovu uslova i reakcija vozača. Zatamnjeni ekrani povećavaće intenzitet kada korisnici pogledaju u njihovom pravcu, a za pristup ruke korisnika prilagodiće predstavljene kontrole.
Polestar takođe obećava napredni digitalni asistent, to jest glasovnu komandu zasnovanu na učenju interfejsa (poput veštačke inteligencije) koja će da prepoznaje više jezika i lokalne akcente.

Polestar će nastaviti da sarađuje sa Googleom u pogledu napredne bezbednosti, što pokazuje i spajanje Advanced Drivers Assistance Sistems (ADAS) i Google Maps. Integrisani ADAS znači da će vozilo koristiti detaljne podatke sa mape za promociju sigurnijih manevara na putu. Polestar će otkriti svoju dizajnersku viziju, kombinujući nedavne najave za održivi enterijer i napredni HMI, 25. februara 2020. godine, ekskluzivno online u 12:00 na Polestar.com i na YouTube kanalu Polestar

Polestar 2 je potpuno električni automobil koji planiraju da naprave ove godine. Biće proizveden u Kini. Automobil ima bateriju kapaciteta 72 do 78 kilovat sati.


Ime i prezime
Komentar