Polestar ponovo ima problema

02. Nov 2020

Polestar 2

Polestar, koji je u vlasništvu Volvo Cars i Zhejiang Geely Holdinga, najavio je novi opoziv električnih limuzina Polestar 2. Razlog za ovu odluku su problemi sa inverterom (elektronika koja reguliše brzinu rada kompresora, a samim tim i količinu utroška električne energije).

 

Ispostavilo se da većina prodatih limuzina Polestar 2 ima problem sa inverterom. Kompanija obećava da će sve radove, ukoliko se otkrije kvar, obaviti besplatno i vrlo brzo. Vlasnici treba samo jednom da posete servis koji će da reši utvrđeni problem.

 

Ovo je druga servisna kampanja električnih automobila Polestar 2. Oni su prvi put opozvani početkom prošlog meseca zbog problema sa jedinicom koja kontroliše grejanje putničkog prostora. To se dogodilo samo nekoliko nedelja nakon početka prodaje Polestar 2.

 

Serijska proizvodnja Polestar 2 organizovana je u Kini. Ovaj električni automobil prodaje se u Evropi, SAD i Kini. Kao što je često slučaj sa novim proizvodima, Polestar 2 počinje da otkriva razne probleme na početku rada. Dva pregleda za otprilike mesec dana je ipak mnogo.


Ime i prezime
Komentar