Ford posvećen smanjenju emisije izduvnih gasova

14. Oct 2015

James Farley
Testovi emisije izduvnih gasova automobilskih dizel motora ovih dana su u centru pažnje svetske javnosti. Tim povodom, mi u Fordu želeli bismo još jednomda  potvrdimo naše stanovište u vezi s ovom važnom temom.

Pre svega, svi naši automobili i motori – uključujući tehnološki napredne dizel motore – zadovoljavaju sve primenljive zahteve za ograničenjem emisije izduvnih gasova. Važno je da napomenemo da naši automobili nemaju takozvane "defeat" uređaje.

Isto tako, u potpunosti podržavamo napore da se rezultati testova što više približe stvarnim uslovima koje naši vozači imaju u normalnoj vožnji. Zato smo i podržali razvoj inicijative European Real Driving Emissions (Evropska inicijativa za emisiju pri normalnoj vožnji), koja bi trebalo da postane evuropski zakon.

Ford je odlučan u nameri da kroz "moć izbora" svojim klijentima ponudi kako visoku ekonomičnost potrošnje goriva tako i niske emisije izduvnih gasova. Stoga nudimo čitav niz opcija, od naših EcoBoost benzinskih automobila i tehnološki naprednih dizel automobila sve to hibrida, plug-in hibrida i potpuno električnih automobila.

James „Jim“ D. Farley, Jr.
Izvršni podpredsednik za Evropu, Bliski Istok i Afriku
Ford Motor Company


Ime i prezime
Komentar