Jeep Wrangler nebezbedan

18. May 2020

Jeep Wrangler na IIHS testu
Kada se pojavio potpuno novi Jeep Wrangler 2018. godini, predstavljen je kao najsposobnije i najpoznatije vozilo na svetu.

"Jeep je oduvek predstavljao vrhunsku sposobnost i slobodu na otvorenom. Naš potpuno novi Wrangler za 2018. godinu štiti to važno nasleđe i donosi ga u budućnost", rekao je na promociji Mike Manley, šef Jeep Brand - FCA Global. „Novi Wrangler je odmah prepoznatljiv kao džip, ostajući veran originalu, ali je bolji u svakom pogledu - pružajući još robusnije mogućnosti, više komfora u vožnji, veću potrošnju goriva zahvaljujući nekoliko naprednih opcija pogonskog sklopa, više komfora u unutrašnjosti, više bezbednosti i više tehnologije."

Međutim, nije baš sve tako kako je rečeno i napisano.

Jeep Wrangler je relativno popularan SUV koji ima popriličan broj pratilaca širom sveta, ali nažalost, to ne znači da je  savršen automobil. Na Euro NCAP testiranju 2018. godine dobio je samo jednu bezbednosnu zvezdicu. Ovog puta obrukao se pred ameriškim stručnjacima iz IIHS-a (IIHS - Insurance Institute for Highway Safety - Instituta za osiguranje bezbednosti na magistralnim putevima), pošto su oštro kritikovali njegovo ponašanje pri delimičnom naletu na čeonu prepreku. Tamo se Wrangler prevrnuo na bok, što može da prouzrokje dalje povrede putnika, posebno onih na zadnjoj klupi. Još više zabrinjava činjenica da Wranglerov krov i bočna vrata mogu da se uklone.

 

Više o testu sudara na linku ispod.Ime i prezime
Komentar