Kimi Raikonen u timu Alfa Romeo Sauber F1

12. Sep 2018

Alfa Romeo Sauber F1
Tim Alfa Romeo Sauber F1 sa oduševljenjem najavljuje da će im se u 2019. godini pridružiti Kimi Raikonen (Kimi Räikkönen). Šampion Formule 1 iz 2007. godine, koji dolazi iz grada Espo (Espoo) u Finskoj, potpisao je ugovor na dve godine.

Kimi Raikonen je do sada u svojoj karijeri zabeležio 20 pobeda na trkama Formule 1 kao i sto pojavljivanja na pobedničkom podijumu, što ga svrstava među najcenjenije vozače u istoriji ovog sporta. Tim Alfa Romeo Sauber F1 se raduje dolasku finskog vozača, sa kojim ekipa deli zajednički cilj, a to je ostvarivanje ambicioznih rezultata.
 
Frederik Vasur  (Frédéric Vasseur), generalni direktor kompanije Sauber Motorsport i direktor tima Alfa Romeo Sauber F1: „Potpisivanje ugovora sa Kimijem Raikonenom predstavlja važan deo našeg projekta i približava nas našem cilju - ostvarivanju značajnog napretka našeg tima u skorijoj budućnosti. Kimijev neosporni talenat i ogromno iskustvo u Formuli 1 će doprineti ne samo razvoju našeg bolida, već će takođe  ubrzati i rast i razvoj čitavog našeg tima. Zajedno ćemo započeti sezonu 2019. godine na jakim temeljima, odlučni da se borimo za značajne rezultate“.
 
Ovom prilikom, tim Formule 1 Alfa Romeo Sauber uputio je čestitke Šarlu Lekleru (Charles Leclerc) zbog njegove fantastične odluke da se pridruži timu Scuderia Ferrari u sezoni 2019. godine i želi mu sve najbolje u budućnosti koju ima u ovom sportu.

Tokom svoje prve sezone u Formuli 1, dvadesetogodišnji vozač iz Monaka doneo je mnogo zadovoljstva švajcarskom timu. Zajedno će nastaviti da napreduju kroz poslednji deo sezone.

Frederik Vaser (Frédéric Vasseur), generalni direktor kompanije Sauber Motorsport i vođa tima Formule 1 Alfa Romeo Sauber: „Bilo nam je veliko zadovoljstvo što smo bili podrška Šarlu Lekleru tokom njegove prve godine u Formuli 1. Od svog dolaska, pružio je veliku motivaciju timu, kao i mnogo zadovoljstva. Neprestano smo se usavršavali i vredno ćemo raditi do kraja ove sezone, kako bismo zajedno postigli najbolje moguće rezultate. Dobro smo upoznati sa Šarlovim talentom i sigurni smo da će imati svetlu budućnost. Nastavićemo da ga pomno pratimo i želimo mu sve najbolje na njegovom putu“.


Ime i prezime
Komentar