Kompanija AutoČačak odrekla se državne subvencije

23. Apr 2020

Milenko Kostić
Kompanija AutoČačak uvoznik je Škodinih automobila i rezervnih delova za Srbiju i Crnu Goru, dok je delatnost kompanije AutoČačak Komerc uvoz, prodaja, servis i remont vozila italijanske kompanije IVECO SpA.

Od početka epidemije izazvane virusom korona kod nas, poslovanje kompanija AutoČačak i AutoČačak Komerc organizovano je u skladu sa preporukama Vlade Srbije. Odmah po završetku Vaskršnjih raznika otvoreni su servisi, a potom i prodajni saloni.

„Otpuštanja radnika nije bilo, čak smo primili i nekoliko novih. Plate su u proteklom periodu isplaćene na vreme za svih stotina s zaposlenih. Obim poslovanja je svakako smanjen d početka pandemije, ali rezultati koje smo postigli do sada su nam omogućili da bez odlaganja državi uplatimo pripadajuće poreze, kao i da se odreknemo državnih subvencija u korist države“, kaže Milenko Kostić, vlasnik kompanija AutoČačak i AutoČačak Komerc.

Inače, ova kompanija je na račun Republičkog fonda za zdravstvenu zaštitu u cilju borbe protiv virusa korona uplatila 3.000.000 dinara.


Ime i prezime
Komentar