Laura je Škodin digitalni asistent

08. Oct 2019

Digitalni asistent - Laura

Škoda je predstavila Lauru, novog digitalnog asistenta kojim se upravlja glasom. Laura raspoznaje šest jezika, a to su nemački, engleski, francuski, španski, italijanski i češki. 

 

Prvi modeli koji će da budu opremljeni asistencijuom Laura su Kamiq i Scala. Gradski SUV i kompakt sa svojim vlasnikom komuniciraće putem Laure. Asistent se akitivira frazom „Okej, Laura“. To je ujedno i jedina fraza koja mora da se koristi, dok za sve ostalo može da se koristi prirodan govor. Za to je zaslužna eSIM kartica zahvaljujući kojoj su Kamiq i Scala uvek konektovani na internet.

 

Na ovaj način, Laura s lakoćom može da kombinuje podatke koje dobija od vozača i podatke koje nudi internet. Kombinujući podatke, bez problema može da ponudi odgovore brzo i fleksibilno u svakoj situaciji. Tranzicija sa online i offline servisa je neprimetna tako da putnici u automobilu ne mogu ni da primete.

 

Vremenom, Škoda će digitalnog asistenta da ponudi i u drugim modelima, a Laura sigurno može da se očekuje i u novom Superbu, kao i potpuno novoj, četvrtoj generaciji Octavie koja uskoro stiže.


Ime i prezime
Komentar