Nissan Juke 2 počinje da se proizvodi

10. Oct 2019

Nissan Juke proizvodnja

 

Nissan je danas započeo proizvodnju novog Jukea u fabrici u Sunderlandu, u koju je investirao 100 miliona funti.

 

Dizajniran, konstruisan i proizveden u fabrici u Velikoj Britaniji, novi  Juke posebno je razvijen kako bi ispunio zahteve evropskog tržišta. Fabrika u Sunderlandu ujedno je i jedina u kojoj se proizvodi druga generacija ovog kompaktnog crossovera.

 

Deset godina nakon što je originalni Juke izašao iz okvira B-segmenta, Nissan je predstavio novi Juke. Uvođenjem nove tehnološke opreme i sistema za povezivanje, Nissan je ponovno podigao letvicu u segmentu kompaktnih crossovera.

 

Novi Juke je razvijen u saradnji Nissanovog dizajnerskog studija i timova za istraživanje i razvoj u Paddingtonu u Londonu i Cranfieldu u Bedfordshireu. Takođe, 70 odsto njegove proizvodnje namenjeno je evropskom tržištu, gde se i nalaze dve trećine njegovih dobavljača.

 

Prilikom obilaska fabrike u Sunderlandu u kojoj su u toku završne pripreme za proizvodnju, Gianluca de Ficchy, predsednik Nissana Europe izjavio je: „Novi Juke predstavlja dodatnih sto miliona funti ulaganja u našu fabriku u Sunderlandu, dizajniran, konstruisan i proizveden u Velikoj Birtaniji  za evropske kupce.

 

Pre 35 godina Nissan je odlučio da otvori fabriku u Velikoj Britaniji za potrebe evropskog tržišta. Od tada je u Sunderlandu proizvedeno deset miliona automobila i tako je postao najveća fabrika automobila u istoriji Velike Britanije, a novi model Juke najpovezaniji Nissanov automobil. Uzevši u obzir više od 35.000 radnih mesta koje je Nissan obezbedio u Velikoj Britaniji, želeo bih da zahvalim našim stručnim timovima u Paddingtonu, Cranfieldu i Sunderlandu kao i široj mreži dobavljača na trudu koji su uložili u stvaranje ovog novog modela.”

 

Osim 5.000 sati uloženih u obuku izuzetno kvalifikovanog kadra kako bi se osigurala kvalitetna proizvodnja, fabrika se odlučila na dodatna ulaganja kako bi novi Juke ponudio brojne napredne tehnologije i visok nivo personalizacije unutrašnjeg i spoljašnjeg izgleda. 

 

U proizvodnji se koristi više od 27 novih alata za obradu vrlo izdržljive čelične karoserije kako bi se stvorio još upečatljiviji i prostraniji crossover atletskog.

 

U lakirnicu su ugrađene četiri nove komore za bojenje ovog automobila u neku od 15 ponuđenih dvobojnih kombinacija.

 

Juke pokreće štedljivi 1,0  trocilindarski benzinski motor DIG-T opremljen turbopunjačem koji se proizvodi u fabrici u Sunderlandu. Zahvaljujući snazi od 117 KS nudi bolje performanse, manju potrošnju goriva i veću uglađenost u radu.

 

Steve Marsh, potpredsednik Nissanovog sektora za proizvodnju u Velikoj Britaniji, izjavio je: „Raduje nas što je počela proizvodnja novog Jukea. Naših milion obožavalaca širom Evrope uskoro će moći da ga vide na ulicama. Juke je ključni deo  u istoriji naše fabrike, zato smo izuzetno ponosni što smo dočekali proizvodnju novog modela.

 

Naši dizajneri i inženjeri odradili su sjajan posao kako bi naš tim za proizvodnju mogao da proizvede visokokvalitetan automobil koji ispunjava sva očekivanja kupaca.”

 

Za potrebe povećanja proizvodnje novog Jukea, biće potrebno da se poveća broj radnika u drugoj proizvodnoj liniji. Zbog promena u rasporedu, radnici iz prve proizvodne linije bićei  uključeni i u rad druge proizvodne linije pa će raditi u dve smene. Ukupan broj zaposlenih u fabrici ostaće isti.

 

Zahvaljujući povezanim uslugama i mogućnosti ažuriranja putem interneta, novi  Juke dosada je najpovezaniji Nissanov model. Novi automobil opremljen je naprednim sistemom NissanConnect, ekranom oseetljivim na dodir od 8-inča, ugrađenom Wi-Fi mrežom i sistemom glasovnih komandi. Nissanov sistem ProPILOT nudi elektronski sistem upravljanja, ubrzavanja i kočenja. Sistem ProPILOT posebno je osmišljen za vožnju autoputem u jednoj traci, a sada će po prvi put da bude dostupan za Juke.

 

Prodaja na evropskim tržištima počeće krajem novembra.


Ime i prezime
Komentar