Novi Fiat 500 - Najbolji dizajn 2020.

05. Nov 2020

Fiat 500 - Autonis 2020

Model New 500 osvojio je nagradu za Najbolji dizajn 2020. u svojoj kategoriji, koju dodeljuju čitaoci nemačkog magazina Auto Motor und Sport, koji su glasali u okviru takmičenja Autonis 2020. New 500 je time stekao jedno od najprestižnijih priznanja u svetu dizajna, pobeđujući rivale sa motorima na konvencionalnim SUS motorima, zahvaljujući njegovom jedinstvenom i prepoznatljivom stilu.

 

Nagrada Autonis 2020 dolazi nakon nedavnog trijumfa u Red Dot nagradama za dizajn, u kategoriji Dizajnerski koncept, gde je model New 500 odabran od strane međunarodnog žirija koji se sastojao od 21 najpoznatijeg profesionalca i predavača za dizajn u svetu.

  

Olivije Fransoa, predsednik brenda Fiat, izjavio je: „Autonis nagrada, koju dodeljuju čitaoci Auto Motor und Sport, važno je priznanje za New 500, koje se dodaje prestižnoj Red Dot nagradi koju je model osvojio pre par nedelja. Još je važnije iz dva razloga: prvo zato što je dodeljen od strane žirija koji se sastoji od naroda, čitalaca, koji su se već zaljubili u New 500 i drugo što je nagrada dodeljena na toliko zrelom tržištu električnih automobila poput nemačkog i pre svega u rivalstvu sa svim drugim velikim igračima. Sve me ovo čini veoma ponosnim i pomaže da se osećamo veoma zadovoljno što se tiče predstojećeg izlaska New 500 na tržište u Nemačkoj, kao jednog od naših glavnih tržišta“.

 

Klaus Buse, šef dizajna za region EMEA: „Počastvovani smo priznanjem koje su nemački ljubitelji automobila iskazali za model New 500, uz prefinjeno, ali konstantno unakrsno povezivanje između ponovo posećene prošlosti i budućnosti. Ovo se može jasno videti na modelu New 500 i u visoko modernom prednjem delu koji još uvek zadržava kultni Fiat-ov „osmeh“, ali i u silueti koja se razvija uz klasičnu centralnu liniju koja se nalazi u sve tri generacije modela. Ukupno, dizajn modela New 500 savršeno kombinuje volumetrijske proporcije, jasne linije, krivudave površine i prepoznatljive osobine poput cirkularnih farova i okrugle instrument table u putničkoj kabini. Ukratko, New 500 je moderna interpretacija automobilske legende, sa sposobnošću da evoluira prema održivijoj i ekološki podobnijoj gradskoj mobilnosti“.


Ime i prezime
Komentar