Opel Corsa Best Buy automobil u Evropi

18. Dec 2019

Opel Corsa
Nova Opel Corsa grabi velikim koracima: u septembru, šesta generacija je obeležila svoju svetsku premijeru na Salonu automobil u Frankfurtu, po prvi put ikada i kao baterijsko-električna Corsa-e. Sada je mali bestseler osvojio prestižnu nagradu Best Buy Automobil godine u Evropi 2020. Autobest žiri, koji čine međunarodni novinari iz 31 države, odabrali su Opelov novitet kao pobednika i na taj način ga označili kao automobil koji nudi najviše za uloženi novac. Eksperti su ovo potvrdili tokom završnih test vožnji na finalu u Istanbulu. Modelom Corsa-e, Opel nudi električni automobil za svakoga, koji kombinuje praktične kvalitete Corse sa vožnjom bez emisija štetnih gasova i dometom na struju do 337 kilometara (prema WLTP -u). U isto vreme, nagrada za novu Corsu kompletira Autobest het trik: nijedan drugi model nije imenovan za Best Buy Automobil u Evropi u tri uzastopne generacije.

„Veoma smo srećni što smo dobili ovo priznanje” rekao je Mihael Lohšeler (Michael Lohscheller), izvršni direktor Opela. „Odluka nezavisnih specijalizovanih novinara pokazuje da smo Opel Corsom stvorili automobil za svakoga koji je orijentisan ka budućnosti. Automobil koji je moderan, efikasan, dobro opremljen, izvrsne dinamike u vožnji i to po pristupačnim cenama. Istovremeno, Corsa, kao trostruki osvajač Autobest nagrade, pokazuje da svakom novom generacijom automobila mi ispunjavamo naše obećanje da ćemo vrhunske tehnologije obezbediti širem spektru kupaca.”

„Prošle godine, na Autobest dodeli nagrada rekli smo da bi sledeći pobednik izbora za Best Buy Automobil u Evropi trebalo da bude elektrifikovani briljantni novi proizvod. To se tačno i dogodilo i nova Opel Corsa savršen je primer elektrifikacije za mase. Zahvaljujući platformi koja podržava više pogonskih sistema, nova Corsa nudi izbor svima u Evropi jer u svojoj ponudi ima kako električni tako i pogon na unutrašnje sagorevanje. Naš Autobest pobednik prvi je automobil u našoj istoriji koji počinje da stvara vezu između danas i sutra, između klasike i avangardnih pogona i tehnologija. Nova Corsa prva je koja demokratizuje budućnost elektromobilnosti, ubeđujući ljude u Evropi da prihvate budućnost samouvereno kao nešto normalno,” rekao je Den Vardi (Dan Vardie), osnivač i predsednik Autobest -a. 

Već u 2007. i 2015. godini, četvrta i peta generacija Corse odnele su pobedu, dok je prošle godine Opel Combo Life dobio Autobest priznanje. Sada nova Corsa i Corsa-e nastavljaju tradiciju. Recept za uspeh: nova Opel Corsa kombinuje svakodnevne kvalitete sa vrhunskim tehnologijama, ekonomičnošću, uzbudljivim dizajnom i dosta zabave za volanom. Svaka varijanta Corse opremljena je brojnim najmodernijim sistemima asistencije. Među njima su upozorenje na čeoni sudar sa automatskim kočenjem i prepoznavanjem pešaka kao i inteligentna kontrola brzine, upozorenje na napuštanje saobraćajne trake i prepoznavanje saobraćajnih znakova. 

Zajedno sa modelom Opel Grandland X plug-in hybrid, Corsa-e je obeležila početak Opelove električne ofanzive ove godine. Svi Opelovi modeli biće elektrifikovani do 2024. godine - kupci će tada moći da izaberu „e” verziju svakog modela. Takođe, električna laka komercijalna vozila postaju posebno važna zbog prelaska „poslednjeg kilometra” u gradskim centrima. Vivaro-e van poče će da se prodaje tokom sledeće godine. Elektrifikovane verzije modela Opel Combo Life, Combo Cargo i Zafira Life uslediće tokom 2021. godine.


Ime i prezime
Komentar