Opel Insignia GSi debituje u Briselu

10. Jan 2020

Opel Insignia GSiOpel Insignia GSiOpel Insignia GSi


Nova Opel Insignia imaće svetsku premijeru na Salonu automobila u Briselu koji se održava od 9. do 19. januara. Pored Grand Sport limuzine i Sports Tourer karavana, na Salonu u Briselu po prvi put posetioci će moći da vide i oštre dizajnerske linije sportske GSi verzije: vertikalni prednji otvori i dinamičan izgled prednjeg dela nepogrešivo otkrivaju o kakvom se dizajnu radi. GSi uleće u novu godinu novim dvolitarskim turbo benzinskim motorom koji u paru sa devetostepenim automatskim menjačem razvija snagu od 169 kW (230 KS). Tu su još i elektro-hidraulični kočni sistem, FlexRide oslanjanje i Twinster pogon na sva četiri točka opremljen sistemom vektorisanja obrtnog momenta.

Potrošnja goriva limuzine Opel Insignia prema NEDC-u: grad 8,9 l/100 km, otvoreni put 5,8 l/100 km, kombinovana vožnja 6,9 l/100 km, a emisija CO2 u izduvnim gasovima je 161 g/km. Prema WLTP-u potrošnja goriva pri kombinovanoj vožnji je 8,5-8,3 l/100 km, a emisija CO2 iznosi 198-193 g / km.

Perjanica ovog nemačkog brenda bogate tradicije debituje kao GSi, Grand Sport i Sports Tourer uz novorazvijene, vrlo efikasne benzinske i dizel motore. Pored toga, novi menjači niskof koeficijenta trenja još više smanjuju potrošnju goriva i u isto vreme doprinose komforu.

 

Opel Insignia GSiOpel Insignia GSiOpel Insignia GSi


Kupci Insignije mogu da odaberu vrlo ekonomičan šestostepeni manuelni menjač, bezstepenu transmisiju i osmostepeni ili devetostepeni automatik. Aerodinamika nove Insignije još više je unapređena aktivnom maskom hladnjaka. U poređenju sa prethodnikom, potrošnja goriva po NEDC-u smanjena je za do 18 odsto, dok su emisije CO2 vrlo niske i iznose oko 100 g/km. Nova Insignia na taj način jedan je od najefikasnijih automobila u svom segmentu što se potrošnje tiče.

Dizajneri Opela još su više unapredili vrlo kvalitetan enterijer Insignie. Ergonomski sertifikovana AGR sedišta sa mnogim funkcijama komfora sada su dostupna u raznim presvlakama od tkanine, kože ali i Alkantare. Za one koji cene komfor i klasičan izgled, Elegance i Ultimate paketi opreme idealan su izbor. Vozači koji imaju entuzijazma u vožnji biće oduševljeni novom Insignijom GS Line i GSi.

Pored toga, tu su i najmoderniji sistemi bezbednosti i asistencije, a pre svega nova adaptivna IntelliLux LED® Pixel svetla. Sada imaju ukupno 168 LED elemenata - 84 po jednom svetlu. Oni pružaju vozaču Insignie ultra tanka prednja svetla sa najboljim pregledom, a reaguju brže i preciznije nego ikada pre, sve to bez zaslepljivanja drugih vozača. 

„Ponosni smo na našu novu perjanicu. Insignia izgleda fantastično, donosi vodeće tehnologije u klasu kao što su IntelliLux LED® Pixel svetla, efikasne benzinske i dizel motore, adaptivno FlexRide oslanjanje i izvanredna sedišta. GSi je ponovo vrhunski model u ponudi i osećaj u vožnji je kao da vozite pravi sportski automobil”, rekao je izvršni direktor Opela Mihael Lohšeler (Michael Lohscheller).

Novom Insignijom, Opel je smanjio kompleksnost i istovremeno unapredio ponudu za kupca. Dok je prethodnik imao benzinske i dizel motore iz tri različite porodice motora, svi trocilindarski i četvorocilindarski motori sada pripadaju jedinstvenoj novoj generaciji. Benzinski 1,4-litarski motor od 107 kW (145 KS) i 1,5-litarski dizel od 90 kW (122 KS) čine osnovu ponude.


Ime i prezime
Komentar