Počela proizvodnja nove Opel Insignie

16. Sep 2020

Opel Insignia

Proizvodnja nove Opelove perjanice zvanično je počela. Uz prisustvo Udoa Bauscha, gradonačelnika Russelsheima i Michaela Lohschellera, izvršnog direktora Opela prva nova Insignia - Sports Tourer u satenskoj metalik sivoj boji - sišla je sa proizvodne trake u sedištu kompanije u Russelsheimu.

 

„Ovo je odličan dan za Russelsheim. Radujemo se novoj Insigniji. Pružiće nam novi zamah zahvaljujući izvanrednim tehnologijama i efikasnim motorima. Zahvaljujući novoj Insigniji i budućim modelima koje ćemo doneti u Russelsheim, fabrika može da se nada dobroj budućnosti kako za proizvodnju ultramodernih automobila – efikasnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, tako i sa elektrifikovanim pogonom“, rekao je Michael Lohscheller, izvršni direktor Opela.

 

Kao što je već najavljeno, fabrika u Russelsheimu će pored Opel Insignie od 2021. godine da proizvodi novu Opel Astru i modele za PSA grupu DS Automobiles. I sledeća generacija Astre i model DS Automobiles biće zasnovani na modernoj i električnoj platformi grupe PSA, EMP2.

 

„Zadovoljni smo što će se vrhunska Opelova perjanica i dalje proizvoditi ovde. Ovo poboljšava korisnost postrojenja i pomaže u obezbeđivanju visokokvalifikovanih poslova u Russelsheimu. Uspeh transformacije ka elektromobilnosti biće presudan za budućnost. Želeli bismo da nastavimo da podržavamo kompaniju svom snagom“, rekao je Udo Bausch, gradonačelnik Russelsheim am Main.

 

Nova Opel Insignia je modernija, dinamičnija i efikasnija nego ikad ranije i dostupna je za naručivanje u Grand Sport, Sports Tourer i GSi (169 KW/230 KS, NEDC potrošnja goriva Grand Sport: gradska 9,1 l/100 km, na otvorenom 5,8 l/100 km, kombinovano 7,0 l/100 km, 161 g/km CO2) od marta.

 

Za početnu cenu od 29.965 evra, Grand Sport limuzina u opremi Business Edition već nudi funkcije kao što su udobna sedišta, klima uređaj i Apple CarPlay i Android Auto, kompatibilna Multimedia Navi sa 7-inčnim ekranom osetljivim na dodir. Inače, LED farovi osiguravaju optimalnu vidljivost u mraku. Nova Insignia je prvi Opelov model koji nudi samo potpuno LED sisteme. Sistemi pomoći kao što su upozorenje na prednji sudar sa detekcijom pešaka i automatskim kočenjem u nuždi i sistemom za zadržavanje u saobraćajnoj traci dodatno povećavaju bezbednost putnika i učesnika u saobraćaju.

 

Postava pogona započinje 1,5-litarskim turbo dizelom od 90 kW (122 KS) (potrošnja goriva, petoro vrata, NEDC1: 5,0-4,5 l/100 km u gradu; 4,0-3,3 l/100 km van grada; 4,4-3,8 l/100 km, 115-99 g/km CO2 u kombinaciji). Cena za Sports Tourer u opremi Business Edition identične opreme iznosi 30.940 evra. Nova, posebno efikasna paleta motora smanjuje emisiju ugljen-dioksida. Kupci Insignie takođe mogu dodatno da smanje račun za gorivo.


Ime i prezime
Komentar