Premijerno prikazan prvi hibridni Honda SUV u Evropi

23. Mar 2019

Honda CR-V HybridU Beogradu na 54. Međunarodnom salonu automobila, Honda Srbija predstavila je svoj najnoviji model i prvi hibridni CR-V model. Od uvođenja ovog modela i njegove prve generacije 1995. godine, Honda CR-V svakom generacijom se poboljšavala. Najnovija evolucija popularnog kompaktnog SUV-a razvijena je svojim poboljšanim i jedinstvenim karakteristikama, kako bi premašila očekivanja kupaca.

Ovaj hibrid koji pokreću benzinski motor i dva elektro motora, ima mogućnost  za tri režima vožnje i pogona.

CR-V Hibrid pokreće jedinstvena Honda i-MMD tehnologija (intelligent Multi Mode Drive technology), koja inteligentno i automatski prebacuje između tri načina vožnje – električnog, hibridnog i klasičnog - kako bi optimizovala performanse i efikasnost. 

U standardu kod ovog modela je Honda Sensing – sistem prevencije sudara, sistem upozorenja napuštanja saobraćajne trake, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, inteligentni limitator brzine i drugo.

Što se tiče potrošnje goriva i emisije CO2, novi CR-V hibrid model sa prednjim benzinsko-električnim pogonom generiše snagu od 184 KS, uz emisiju CO2 od 120g/km i prosečnu potrošnju goriva od 5.3 l/100 km. CR-V Hibrid sa pogonom na sva četiri točka ima emisiju CO2 od 126 g/km i kombinovanu potrošnju goriva od 5,5 l/100 km. Hibrid uvek polazi u elektro modu i prvih nekoliko kilometara kreće na elektro pogon, a domet zavisi od napunjenosti baterije i stila vožnje.


Ime i prezime
Komentar