Proizveden 250.000-ti Karoq

30. Sep 2019

Skoda-Karoq

U fabrici Škoda Auto u Mladoj Boleslavi 20.9. 2019. godine s proizvodne trake sišao je 250.000-ti Karoq. Jubilarni model je Karoq 1,0 TSI 85 kW u Magic crnoj metalik boji. Kompaktni SUV proslavio je svoju svetsku premijeru sredinom maja 2017. godine u Stockholmu, a serijska proizvodnja počela je u julu 2017. godine. Time je Karoq već dosegao prag od četvrt miliona primeraka dve godine nakon početka proizvodnje.

 

Michael Oeljeklaus, član uprave društva Škoda Auto zadužen za proizvodnju i logistiku, naglašava: "Ovaj jubilej potvrđuje popularnost modela Škoda Karoq. Nešto više od dve godine nakon početka proizvodnje već smo nadmašili prag od 250.000 proizvedenih primeraka, što predstavlja veliki uspeh i naglašava važnost modela Karoq u našoj atraktivnoj paleti modela."

 

Škoda proizvodi Karoq od jula 2017. godine u fabrici Kvasiny, a od januara 2018. godine i u Mladoj Boleslavi. U 2018. godini češki proizvođač automobila isporučio je kupcima 115.700 modela Karoq, dok je ove godine do sada isporučeno 97.900 primeraka. Time je ovaj model jedan od najpopularnijih modela Škoda.

 

Godine 2016. započela je ofanziva SUV modela marke Škoda modelom Kodiaq, prvim velikim SUV vozilom. Od oktobraa 2016. godine Kodiaq se proizvodi u fabrici Kvasiny, a u proleće 2017. godine lansiran je na tržišta. Modelima Kodiaq, Karoq i novim gradskim SUV-om Kamiq češki proizvođač kupcima u ovom segmentu vozila nudi tri atraktivna modela. Svi nose natpis marke proizvođača umesto logotipa sastavljenog od pojedinačnih slova na zadnjem poklopcu.

 

Za modelsku 2020. godinu Škoda je tehnički i vizuelno optimizovala Karoq: uspešni kompaktni SUV dobija opsežniju ponudu opreme za još veću bezbednost i udobnost. Tako je na primer dostupan novi Side Assist koji upozorava na vozila u mrtvom uglu na udaljenosti do 70 metara. Connectivity u modelu Karoq takođe predstavlja najsavremeniju odliku, a uz inovativne Škoda Connect karakteristike ovaj model nudi i sveobuhvatan spektar online usluga. Vozni sistem modela Škoda Karoq, koji može da se opremi kako prednjim pogonom tako i pogonom na sve točkove s adaptivnim voznim sitemom (DCC), postavlja standarde i omogućava izlete po neasfaltiranom terenu u bilo koje doba godine.


Ime i prezime
Komentar