Prve fotografije novog Nissana Juke

12. Apr 2019

Nissan JukeNissan Juke


Na internetu su objavljene špijunske fotografije novog crossover-a u kamuflaži. Zahvaljujući njima, može da se sazna u kom pravcu će da se menja stil ovog modela. 

Prema standardima automobilske industrije, Juke crossover se već dugo proizvodi u ovom izdanju. Pojavio se 2010. godine i postao je proizvodna verzija modela Nissan Kazana iz 2009. godine. U 2014. godini, automobil je restilizovan i u ovom obliku se još uvek proizvodi. Juke je i dalje veoma popularan premda je u devetoj godini života.

Nova generacija modela može da udahne novi život u sada već poznato ime, koje će da zadrži proporcije sadašnje generacije, ali će da stekne moderniji stil. U principu, dizajn će postati više geometrijski, biće više pravih linija i uglova. Originalno rešenje “dvospratne” optike ostaće, ali će gornji segment da bude uska traka LED dioda, slično kao kod nekih novih modela Mitsubishi. Najverovatnije biće par velikih okruglih farova, koji će dobiti moderniju tehnologiju. Rešetka hladnjaka sa karakterističnim hromiranim elementom u obliku slova V biće povećana. Linija bočnih stakala u prednjem delu zadnjeg prozora neznatno će se promeniti, a ručka zadnjih vrata će ostati "skrivena". Na zadnjoj strani pojaviće se nova svetla, čiji će oštriji oblik da bude isti kao na drugim Nissanovim modelima.

Novi Juke biće izgrađen na CMF-B platformi, na kojoj je nedavno predstavljen Renault Clio V hatchback. Može da se očekuje slična paleta motora, uključujući 1.0 i 1.3 benzinske turbo motore, koji razvijaju 99 i 129 KS. shodno tome. Može da se  očekuje i ponuda dizel motora i hibridna verzija.

Premijera novog Nissana Jukea očekuje se tokom ove godine.


Ime i prezime
Komentar