Rasprodati „predsednički“ automobili

31. Oct 2018

Aurus Senat
Ni sledeće, ni 2020. godine neće postojati mogućnost da se kupi novi ruski luksuzni automobil Aurus, izjavio je Vadim Švecov, generalni direktor i suvlasnik kompanije Solers.

„Sa ponosom mogu da kažem da ni 2019. ni 2020. godine ne postoji mogućnost da se kupi automobil Aurus, jer imamo narudžbine za dve godine unapred. To govori da je visoko interesovanje za ovaj izazov - proizvodnju savremenih luksuznih automobila u Rusiji“, istakao je Švecov na forumu Vestifajnans.

Automobili Aurus, tržišni naziv projekta Kortež, porodica su luksuznih automobila na jedinstvenoj modularnoj platformi za najviše državne zvaničnike. U projektu su limuzina, sedan i minivan. Njihova orijentaciona cena počinjaće od 10 miliona rubalja (oko 134 hiljade evra). Očekuje se da će u otvorenoj prodaji automobili Aurus da budu dostupni od početka 2019. godine. Solers je industrijski partner projekta Kortež, koji proizvodi firma NAMI zajedno sa stranim kompanijama.


Pre toga, na prezentaciji automobila Aurus Senat na ovogodišnjem moskovskom Salonu automobila, Denis Manturov ministar industrije i trgovine Rusije rekao je da neće svi moći da se obezbede u okviru proizvodnje za 2019. godinu, a 2020. godine kapaciteti biće prošireni.

Manturov je ranije izjavio da će proizvodnja Aurusa za 2019. godinu da bude oko 120 automobila, od čega će više od 50 da bude za glavnog kupca - vozni park jedinice za specijalne namene Federalne službe za zaštitu.
Sputniknews


Ime i prezime
Komentar