Scala novi Škodin kompaktni model

15. Oct 2018

Skoda Skala
Nakon otkrivanja siluete, Škoda otkriva i ime novog kompaktnog modela – Scala. Naziv potiče od latinske reči „scala“ što znači „stepenice“ ili „merdevine“ i istovremeno pravi iskorak češkog proizvođača u segment kompaktnih vozila.

Škoda Scala predstavlja pravi iskorak češkog proizvođača u segment kompaktnih hečbek vozila, gdje ga očekuje oštra konkurencija u vidu modela kao što su Volkwagen Golf, Ford Focus, Opel Astra, Renault Megane, Peugeot 308, Toyota Corolla i mnogi drugi.

Scala je prvi model Škode koji na centralnom delu poklopca prtljažnika nosi ispisan naziv brenda umesto znaka.

Bernhard Maier, predsednik upravnog odbora kompanije Škoda Auto, ističe: „Novim modelom Scala otvaramo novo poglavlje u klasi kompaktnih Škoda automobila. To je potpuno novi model koji postavlja standarde kada je reč o tehnologiji, bezbednosti i dizajnu u ovoj klasi. Zato smo uvereni da Scala ima odlične šanse da redefiniše A-segment kada je brend Škoda u pitanju. Ovaj automobil donosi i neke novine u dizajnu enterijera i eksterijera Škodinih modela.“

Modelom Scala, Škoda predstavlja novi emocionalni dizajn enterijera i eksterijera. Već je privukla pažnju na Salonu automobila u Parizu u obliku modela Vision RS. Sa novim modelom, češki brend takođe, pravi veliki iskorak kada su u pitanju tehnološka rešenja i pruža inovativna rešenja koja su se do sada viđala samo u automobilima više klase. Zbog toga se latinsko ime Scala čini savršenim. Modelom Scala, Škoda prelazi nekoliko razvojnih nivoa i savršeno oslikava vrednosti brenda.

Novi model Škoda Scala biće predstavljen javnosti do kraja ove godine


Ime i prezime
Komentar