Škoda Citigo e iV

21. Nov 2019

Škoda Citygo e iV
Gradski automobil sa petoro vrata je okretan, nulte emisije gasova i veoma prostran za svoj segment. Ovaj plug-in model sa litijum-jonskom baterijom od 32.2 kWh, motorom od 61 kW ima WLTP ciklus i omogućava domet do 260 km.

Škoda Auto preduzela je sledeći korak u proizvodnji na putu ka električnim automobilima. Danas je prvi model Citigoe iV sišao sa proizvodne trake u fabrici Volkswagen u Slovačkoj prestonici Bratislavi. Ovaj model sa petoro vrata prvi je automobil na baterije brenda Škoda. Njegov stvarni domet omogućava vozačima da pređu do 260 km uz veliki obrtni moment i dinamične performanse u vožnji.

Majkl Oeljeklaus, iz odbora za proizvodnju i logistiku u Škoda Auto, tim povodom je rekao, "Model Škoda Citigoe iV početak je nove prekretnice u istoriji brenda Škoda. To je naš prvi potpuno novi električni model mnogih praktičnih prednosti i veoma visokog kvaliteta. "

Ovaj model predstavljen je premijerno na Svetskom prvenstvu u hokeju na ledu nedavno održanom u Bratislavi.

Ovaj gradski automobil, ima litijum-jonsku bateriju kapaciteta 32,2 kWh i nultu emisiju gasova, pokeće ga električni motor snage 61 kW (83 KS). Zbog načina na koji električni pogon automobila radi, visok obrtni moment automobila je 212 Nm. Uz prednji pogon Citigo iV postiže ubrzanje od 0 do 100 km/h za 12,3 sekunde, a od 60 do 100 km/h potrebno je samo 7,3 sekunde, maksimalna brzina je 130 km/h.

U svakodnevnim uslovima i baterijom potpuno napunjenom, Citigoe iV može da prevali put do 260 km. Kao mali gradski, automobil ima natprosečnu količinu prostora za putnike i njihov prtljag. Model Citigoe iV savršeno je prilagođen gradskom saobraćaju. Uprkos svojim kompaktnim spoljnim dimenzijama, dužina je 3.597 mm i visina 1.645 mm, u unutrašnjosti ima dovoljno prostora za četiri osobe. Spuštanjem zadnjih sedišta, kapacitet prtljažnika može da se poveća sa 250 na 923 litara.

Najupečatljivija spoljna karakteristika ovog električnog modela je modifikovana rešetka, koja je u boji karoserije. Na zadnjem delu automobila nalazi se natpis "Škoda" kao i oznaka iV. Svetla za maglu i dnevna LED svetla deo su standardne opreme. Model dolazi opremljen 14-inčnim i 16 inčnim naplatcima.

Škoda Citigoe proizvodiće se isključivo kao model sa petoro vrata u nivou opreme Ambition ili Stile paketu. Pored toga, korisnici mogu da se odluče za nekoliko atraktivnih paketa u zavisnosti od njihove zemlje (Funkcional, Comfort ili Comfort plus) paket.

Unutrašnjost je redizajnirana i donosi nove mobilne online servise za aplikacije, gde su baterija i klima na daljinski pristup, električne podizače prozorskih stakala, potpuno nov klima uređaj, kao i mnoga druga osveženja.


Ime i prezime
Komentar