Škoda objavila skice unutrašnjosti nove Octavie

08. Nov 2019

Škoda Octavia - crtež unutrašnjosti

 

Postalo je uobičajeno da se novi modela automobila najavljuju objavama crteža i skica, prvo detalja spoljašnjosti, a zatim i unutrašnjosti. Tako su Česi objavili skice nove Octavie, a sada nekoliko dana pre zvaničnog predstavljanja stigle su i skice unutrašnjosti.

Kao i u novom Volksvagen Golfu, centralno mesto zauzimaju dva velika ekrana. Prvi je iza upravljača i zamenio je uobičajene merače, dok je drugi postavljen na vrh središnje konzole i namenjen je multimediji.

Od Golfa je preuzet i mali prekidač kvačila za verzije opremljene utomatskim menjačem koji je smešeten između sedišta. DSG menjač sada je potpuno elektronski kontrolisan. Kada je u pitanju volan, on je takođe redizajniran, a prekidači za radio i tempomat i dalje se nalaze na njima.
 
Skica ostavlja utisak vrlo prestižnog kokpita, ali postavlja se pitanje kako će da izgleda na osnovnoj, jeftinijoj i manje opremljenoj verziji modela. U svakom slučaju treba sačekati premijeru zakazanu za  11. novembar u Pragu kada će se znati odgovori na sva pitanja.


Ime i prezime
Komentar