SsangYong spreman za Rally Dakar 2018

06. Dec 2017

SsangYong Tivoli DKRSsangYong Tivoli DKR

 

SsangYong Motor Company objavio je svoje ućešće na legendarnom reliju Dakar 2018, a  predstavljaće ga specijalna verzija modela Tivoli.

Trkački Tivoli DKR projekat je španske filijale SsangYong, a učestvovaće na jubilarnom 40-tom izdanju ovog prestižnog relija koji startuje 6. januara iduće godine u Peruu, a završava se 20. januara u Argentini, nakon više od 9.000 pređenih kilometara u jednom od najsurovijih i najzahtevnijih predela na svetu.

SsangYong Tivoli DKR opremljen je V8 motorom snage 405 KS uz maksimalni obrtni momenat od 550 Nm. U punoj “borbenoj” gotovosti, ova offroad mašina teži više od dve tone, ali je istovremeno u stanju da ubrza od 0-100 km/h za samo 4,4 sekunde i da postigne maksimalnu brzinu od 193 km/h.

SsangYong je svoje "vatreno krštenje" na reliju Dakar imao 1994. godine modelom Korando Family, kada je postao prva južno korejska marka koja je završila ovaj reli i to na zavidnom osmom mestu u generalnom plasmanu. U godinama koje su sledile, marka je uspešno učestvovala, a modeli koji su voženi Musso i Kyron tokom tri uzastopne godine završavali su trku u prvih deset.


Ime i prezime
Komentar