Volvo obustavlja neke projekte

24. Apr 2020

Volvo XC40 Recharge
Pandemija izazvana virusom Covid 19 ima snažan uticaj na automobilsku industriju i mnogi proizvođači moraju da donose odluke o nastavku započetih ili planiranih projekata. Među njima je i Volvo Cars.

"Naše odeljenje za istraživanje i razvoj planira brojne projekte, ali sada moramo da odlučimo koji su nam od njih zaista potrebni", rekao je Hakan Samuelsson, direktor Volvo Cars.

On nije precizirao koji bi projekti konkretno mogli da budu zaustavljeni, ali poznavaoci smatraju da bi to moglo da se odnosi na redizajniranje i obnavljanje modela koji su u sredini životnog ciklusa. Jedan od kandidata za osveženje bio je i Volvo S60, koji je na tržištu od početka 2019. godine. Redizajn bi mogao da bude zakazan za 2021. ili 2022. godinu, a vreme će pokazati hoće li se to zaista i dogoditi.

Volvo se pripremio da razvije SUV koji bi postao njihova nova perjanica, verovatno bi se zvao XC100 i bio bi direktan konkurent Range Rover-u. Međutim i ovaj projekat takođe bi mogao da bude privremeno obustavljen.

Međutim, u dve oblasti Volvo ne odstupa od planova: u oblasti električnih automobila i tehnologije autonomne vožnje. Volvo ovde želi da postane svetski lider i ima dobre izglede za to. Volvo Recharge je linija električnih automobila koja se zasniva na terenskim automobilima po uzoru na XC40 i verovatno će da se proširi na limuzine.


Ime i prezime
Komentar