Aleksandra i Cerato


 Racionalno i temperamentno


Nekada se baš dogodi, kao u ovom slučaju da su naša kandidatkinja i automobil slicni i to ne po onome što može da se vidi, već po onome što nose u sebi, racionalnosti ili temperamentu na primer. O Ceratu na drugom mestu, a o Aleksandri sada. Rođena je na jugu Srbije (1975.) u znaku vodolije, podznak je jarac, visoka je 175 cm i ima 63 kg. Boja kose je promenljiva, ali je sada crvena. Završila je pravni fakultet i sada se sprema da postane advokat. Međutim, njene ambicije idu u drugom pravcu, volela bi da upiše poslediplomske studije u Norveškoj i da ostvari uspešnu pravnu karijeru u toj zemlji, jer je njome i njenim pravnim, posebno socijalnim uređenjem fascinirana.
Voli zelenu boju, modni stil je poslovno elegantni, uz parfem Žan Pol Gotjea. Slobodno vreme provodi u dugim šetnjama, kupanju na Adi, vežbajući aerobik… Najradije sluša pop i kubansku muziku. Kad je o knjigama reč preporučuje sve od Jovana Dučića, ali je zanima i Niče, kao jedan najkontroverznijih i najsamosvesnijih filozofa, posebno njegove teorije o moći. "Uspeh je za mene ulagati u sebe i stalno usavršavati ono sto radiš, biti uporan i imati veru u sebe" kaže Aleksandra i dodaje "koliko floskula na jednom mestu, hehe."
Njen životni moto je "Budi razuman, traži nemoguće"! Prijatelji bi je opisali kao veselu, neposrednu i pristupačnu. Ne voli ljudsku glupost i primitivizam, a voli ljude sa vizijom i visokim ciljevima u životu.

KANDIDATKINJE 2005