Alfa Romeo obeležava 110 godina svoje istorije

06. Feb 2020

Alfa Romeo
Alfa Romeo 24. juna obeležava 110 godina istorije brenda, tokom kojih je brend pratio vozače na terenu za trke i na putu emocija. Za ovu godišnjicu, Centro Stile Alfa Romeo dizajnirao je novi logo, veran najprepoznatljivijim elementima brenda, broj „110“ predstavlja grafički dinamički prikaz prelaza iz prošlosti u budućnost.

Tokom godine održaće se niz manifestacija, od trke Hiljadu milja (Mille Miglia) i Festivala brzine Goodwood do proslava u muzeju (Museo Storico). Godišnjica brenda Alfa Romeo veliki je dan i za njegove bezbrojne ljubitelje.

Predviđeno je zatim da se izda nekoliko bogatih publikacija kako bi se dočarali najznačajniji trenuci brenda Alfa Romeo između 20. i 21. veka, pored priča koje nikada nisu ispričane.

Alfa Romeo je neizostavni deo svetske istorije automobila. Ovaj proizvođač je prirastao srcima ne samo svojih poklonika, nego i svih ljubitelja automobila.

Brend Alfa Romeo 24. juna 2020. godine, obeležiće novi prestižni jubilej: proslaviće 110 godina prepoznatljivih po  tehnološkim inovacijama, sportskim uspesima i nezaboravnim kreacijama na četiri točka. Kako bi proslavili ovaj događaj, Centro Stile Alfa Romeo kreirao je novi logo koji će se nalaziti na automobilima i kako bi podržao sve brojne inicijative brenda tokom manifestacija planiranih u 2020. godini.
 
Sve aktivnosti i proslave tako važnog rođendana u samo jednom danu ne bi bilo izvodljivo, stoga je brend odlučio da iznenadi sve svoje mnogobrojne ljubitelje bogatim kalendarom manifestacija. I to nije sve. Potpuno nove publikacije preneće neispričanu priču brenda Alfa Romeo, uključujući i onu van sveta automobilizma, iz različitih oblasti: zanimljivosti, anegdote i više priča o istorijskom i društvenom razvoju Italije. Na kraju, istorija brenda Alfa Romeo isprepletena je onim najboljim italijanskim duhom i sažima taj karakter, pored dobro poznatog tehničkog i umetničkog nasleđa.

U čast 110. godišnjice, Centro Stile Alfa Romeo napravio je poseban logo koji sažima snagu brenda, onu jedinstvenu sposobnost da spoji tehnologiju, užitak vožnje i lepotu.

Nastavljajući se na proslave stogodišnjice, sam broj daje oblik logotipu. Prve dve cifre „1“predstavljene su u perspektivi koja daje broju izgled prelaska iz prošlosti u sadašnjost, što dostiže vrhunac u cifri „0“.

Jedan od najkarakterističnijih i najprepoznatljivijih elemenata logotipa Alfa Romeo može da se vidi unutar cifre „0“ - Biscione (velika zmija). Datum osnivanja i trenutna godina, 1910-2020, kompletiraju donji deo kruga.

Na ovaj način, brojevi će zajedno sa čuvenim obeležijima udahnuti život odmah prepoznatljivom, elegantnom brendu, kao što je to slučaj sa svakim automobilom koji nosi logo Alfa Romeo.

Postoji samo jedna moguća lokacija za tako veliki događaj: 24. juna, Il Museo Storico gde će Alfa Romeo da ugosti i klubove i ljubitelje. Prestižni prostor za najznačajnije kreacije brenda predstavlja opipljivi most između era i generacija. Tamo svako može da izrazi i podeli svoju strast duvanjem u 110 treperavih svećica.

Ljubitelji brenda imaće mnoštvo prilika oko tog datuma da proslave godišnjicu brenda i imaće priliku da dožive slavnu istoriju koja je stalno okrenuta ka budućnosti.

Alfa Romeo je oduvek bio ključni deo velikih manifestacija u sportskom i automobilskom kalendaru. Na primer, povezanost sa trkom Hiljadu milja (Mille Miglia), koja iz godine u godinu jača kroz takmičenje, pobede i podršku javnosti. Prošle godine Alfa Romeo osvojio je prva dva mesta na podijumu, osvojivši takođe sponzorski timski trofej. Videti dragulje poput modela 6C 1500 SS iz 1928. godine, 6C 1750 Zagato iz 1929. godine i 6C 1750 SS Young iz 1929. godine na najprepoznatljivijim ulicama i lokacijama u Italiji je poseban prizor, ali na 110. godišnjici, od 13.-16. maja na stazi Breša-Rim-Breša moći će da se vidi i model „Red Arrow“/“Freccia Rossa“, a pre ove istorijske trke biće organizovano slavlje.
 
Iznenađenja će da bude i na manifestaciji Goodwood, gde će se od 9.-12. jula održati renomirani Festival brzine, omiljen među fanovima četvorotočkaša širom sveta. Alfa Romeo biće počasni gost i dobiće priznanje za svoju godišnjicu u parku oko imanja Goodwood i tokom legendarne trke uspinjanja uz brdo.

Ove i mnoge druge različite manifestacije tokom godine prepune proslava igraće ulogu u konsolidaciji legende ovog brenda i entuzijazma vozača koji odluče ne samo da sednu za njegov volan, automobila koji je stvoren za uživanje u vožnji, i da zadovolji strast vozača. Period od 1910. do 2020. godine, sadržao je kombinaciju međunarodne popularnosti brenda, motora, tehnologije, adrenalina, istorije i zabave.


Ime i prezime
Komentar