Alfa Romeo Racing testirao novi C39

15. Feb 2020

Alfa Romeo C39 na stazi Fiorano
Alfa Romeo Racing ORLEN je 14. februara došao na probnu stazu u Fioranu da prvi put vidi ovogodišnji model u akciji.

Novi C39 model uspešno je završio svoju prvu vožnju tokom testiranja u Fioranu. Bolid za 2020. godinu, koji vozi Kimi Raikonen (Kimi Räikkönen), započeo je svoj takmičarski život nakon što je izašao iz garaže u 9:37 pre podne sa egzotičnom šemom boja spoljašnjosti u dezenu zmijske kože sa tonovima crne i tamno sive boje.

Model C39 obišao je 33 kruga na Fiorano stazi, a Kimi je svakim završenim krugom pokazivao sve veće samopouzdanje. Automobil se izvijao na oštrim krivinama staze, probijao se pored brzih krivina dok je Kimi iskušavao njegove sposobnosti, dok ga na kraju dana nije vratio na hlađenje u garažu - pozitivna prva sesija na stazi uoči sezone 2020. godine.

Centro Stile Alfa Romeo je inspiraciju za dizajn ove šeme bojenja našao u jednoj od dominantnih ikona brenda, grbu azurne zmije „Biscione“ i razvio je model automobila u boji koja odgovara njegovom dizajnu. Zmijska šara ne samo da daje modelu egzotičan izgled, već kamuflira njegov uobičajeni izgled i prikriva njegove tajne do zvaničnog predstavljanja.

Pored ove posebne nove "kože" u kojoj je, i nova, ekskluzivna interpretacija logotipa brenda Alfa Romeo u obliku srca izazvala je divljenje javnosti i predstavlja omaž svetom Valentinu i danu koji slave svi zaljubljeni.

Vrh ovog monokok bolida takođe odaje počast radu zaposlenih u Sauber grupi, kao priznanje njihovom doprinosu u stvaranju ovogodišnjeg automobila tima.


Ime i prezime
Komentar