Amazon prodaje automobile

19. Jun 2017

Prodaja automobila preko interneta
Kako saznaje AutoNews, Amazon je zbog toga već angažovao stručnjaka za automobilsku industriju, Kristofera Melera, iz konsultantske firme Oliver Wyman. Meler bi prema planu trebalo da bude zadužen za Amazonov segment prodaje automobila na evropskom tržištu, piše isti izvor.

Amazon za ovu operaciju priprema potpuno novo odjeljenje koje će se nalaziti u Luksemburgu, a automobili će najpre da budu ponuđeni kupcima u Velikoj Britaniji.

Kako bi kupcima ponudio kompletan paket, najveći globalni prodajni servis želi da uvede i mogućnost test vožnje za klijente, da bi lakše doneli odluku o kupovini automobila.

Mada Amazon nije zvanično objavio svoje buduće poslovne namere, nezvanična potvrda o ovoj vesti stigla je i iz kompanije Fiat Chrysler Automobiles, u kojoj navode da su upoznati sa novim planovima Amazona u oblasti trgovine automobilima. Za sada nije poznato da li će u ponudi da budu i novi i polovni modeli.

Inače, Amazon je 2016. godine započeo pilot program prodaje tri Fiat-ova modela u Italiji (500, 500L i Panda), dok su krajem iste godine kupci u Francuskoj mogli da kupe specijalnu verziju modela Seat Mii preko lokalne filijale Amazon.fr.


Ime i prezime
Komentar