Kineski EV osvajaju francusko tržište

25. Mar 2021

MG ZS EV

Kineski električni automobili ambiciozno nastupaju na evropsko tržište, a posebno u Francusku. Tako na primer, marka MG, koja gotovo da i nema veze sa svojim dalekim engleskim poreklom, sada je 100 odsto kineska, prošle godine u Francuskoj je predstavila gradski SUV MG ZS po objavljenim cenama od 29.990 evra za verziju Comfort i 31.990 evra za luksuznu verziju.

 

Proizvođač Aiways jedan je od novih igrača na sceni električnih automobila. Marka je stigla u Francusku svojim SUV modelom U5. Novi električni automobil može da se proba, a prikazana cena ide od 27.700 evra.

 

Godina 2021. biće presudna za kineske proizvođače električnih automobila. Industrija očekuje da će prodaja novih energetskih automobila (NEV) porasti za gotovo 40 odsto u odnosu na prošlu godinu s 1,37 na 1,8 miliona jedinica, objavilo je Kinesko udruženje proizvođača automobila (CAAM). Kina predviđa da će NEV činiti 20 odsto godišnje prodaje do 2025. godine. Zemlja je najveće tržište za te automobile otkako je prestigla SAD 2015. godine, prema statistikama Ministarstva industrije i informacione tehnologije.

 

Budući da je glavni problem električnih automobila punjenje, kineske kompanije se usredsređuju na tehnologiju zamene baterija. Kompanija Nio nudi prodaju automobila bez baterija koje mogu da se iznajme ili zamene za pune. Kompanija je najavila da će uskoro lansirati stanice za zamenu baterija. To će da omogući da se instalira potpuno napunjena baterija za manje od tri minute, dok obično treba nekoliko sati da se automobil potpuno napuni.

 

Ako se donedavno kineski modeli nisu smatrali vrlo ozbiljnim konkurentima, čini se da se situacija menja.

 

“Izrađujemo automobil poput Audija e-tron, ali za upola manju cenu”, rekao je Alexander Klose, potpredsednik AIwaysa za međunarodne poslove.

 

Jean-Dominique Senard, izvršni direktor Renaulta upozorio je 2019. godine na rast prodaje kineskih automobila. Prema ovom bivšem šefu Michelina, trebalo bi očekivati istu situaciju kao i kod pneumatika, gde je udio kineskih marki u Evropi porastao s pet odsto na 30 odsto između 2012. i 2018. godine.

 

“Bez sumnje postoji nepoverenje prema kineskim proizvodima, ali pogledajte mobilne telefone koji se danas koriste u Evropi, velika većina proizvodi se u Kini”, primetio je Alexander Klose.


Ime i prezime
Komentar