Android 11 sa WiFi podrškom za Android Auto

03. Sep 2020

Android

 

Prema najavama Googla nova verzija operativnog sistema Android trebalo bi da proširi asortiman mobilnih telefona koji će dobiti mogućnost bežičnog povezivanja sa sistemom Android Auto.

 

Nova verzija Androida, jedanaesto izdanje, donosi brojne nove funkcionalnosti, između ostalog, trebalo bi da omogući i svim telefonima u kojima se nalazi ova verzija da se bežično povežu sa Android Auto sistemima putem WiFi-a. Preduslov za povezivanje treba da bude podrška za povezivanje mobilnog telefona na WiFi bežičnu mrežu u frekvencijskom opsegu od 5 GHz, što verovatno ne bi trebalo da predstavlja veliki problem, jer velika većina novijih uređaja već podržava WiFi povezivanje u oba frekvencijska opsega. Potencijalni problemi mogli bi da nastanu samo u slučaju nepridržavanja propisa Evropske unije u vezi sa upotrebom frekvencijskog opsega od 5 GHz u automobilima.

 

Opciju bežičnog povezivanja sa Android Auto-om Google je predstavio pre dve godine, ali je opseg radnih uređaja bio prilično ograničen, a bežično povezivanje trenutno podržava samo nekolicina automobilskih sistema. Pod uslovom da je proizvođač automobila već učitao odgovarajuću nadogradnju u sistem automobila, ovu funkcionalnost mogli su da koriste samo vlasnici Pixel i Nexus telefona, a od prošle godine i vlasnici moćnijih Samsung pametnih telefona.


Ime i prezime
Komentar