Aplikacija Putevi Srbije - informiši se

26. Jun 2019

Auto put kroz Srbiju             

Svi učesnici u saobraćaju mogu, kako bi bili pravovremeno i tačno informisani  u realnom vremenu, da koriste aplikaciju za mobilne telefone “Putevi Srbije”.

 

Aplikacija je besplatna i prilagođena za Android  i IOS platforme i objavljuje na svaka dva sata poruke o stanju na putevima, putem „push“ notifikacija. Kao na primer: 

 

„Obaveštavamo sve učesnike u saobraćaju da su za kretanje motornih vozila privremeno zatvorene sledeće naplatne stanice:

Bujanovac sever

Leskovac jug

Brestovac

Doljevac selo

 

Alternativan pravac za sve koji žele da koriste naplatnu stanicu Bujanovac sever, a kreću se iz smera Preševa ili iz smera Niša je Bujanovac centar.

 

Alternativan pravac za sve koji žele da koriste naplatnu stanicu Leskovac jug,  a kreću se iz smera Preševa je Grdelica, a za one koji se kreću iz smera Niša je naplatna stanica Leskovac sever.

 

Alternativan pravac za sve koji žele  da koriste naplatne stanice Doljevac selo i Brestovac, a kreću se iz smera Preševa je Leskovac sever, a za one koji se kreću iz smera Niša je petlja Niš jug.

 

Dana 1. jula 2019. godine za saobraćaj biće puštene naplatne stanice Leskovac jug i Brestovac.

 

Takođe, putem portala sa promenljivom saobraćajnom signalizacijom postavljenim duž autoputeva - tzv. „VMS portala“, Putevi Srbije obaveštavaju učesnike u saobraćaju da preuzmu mobilnu aplikaciju - poruka obaveštenja na srpskom i engleskom jeziku:

 

„Instaliraj aplikaciju Putevi Srbije - informiši se“ („Install free mobile app „Roads of Serbia“ - be informed on time“)

 

 

     Lokacije VMS portala

 

1

Šimanovci

E-70

Beograd- Šid

2

Sremska Mitrovica

E-70

Beograd- Šid

3

Sremska Mitrovica

E-70

Šid-Beograd

4

Šid

E-70

Batrovci-Beograd

5

Feketić

E-75

Subotica-Beograd

6

Beška  (pre mosta „Beška“, smer Beograd-Novi Sad

E-75

Beograd-Subotica

7

Beška  (pre mosta „Beška“, smer Novi Sad-Beograd)

E-75

Subotica-Beograd

8

Novi Banovci

E-75

Beograd-Subotica

9

Bubanj Potok

E-75

Beograd-Niš

10

Požarevac

E-75

Niš-Beograd

11

Pojate

E-75

Beograd-Niš

12

Niš (Komren)

E-80

Dimitrovgrad-Niš

 

 

Iz JP Putevi Srbije apeluju na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni u vožnji, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, poštuju ograničenja brzine i postojeću saobraćajnu signalizaciju.


Ime i prezime
Komentar