Audi e-Tron u opasnosti od požara

17. Jun 2019

Audi e-tron US Version

Nakon proizvodnih problema s postizanjem željenog obima proizvodnje Audi je u novim problemima. Stigao je prvi opoziv.

 

Kako javljaju brojni svetski mediji, Audijev e-Tron, koji se u Americi prodaje po ceni od oko 75.000 dolara, mora vanredno u servis. Radi se o tzv. dobrovoljnom opozivu u kojem Audi zove vlasnike na vanredni servis zbog mogućnosti da se baterija zapali zbog greške na ožičenju.

 

Za razliku od drugih koji opozivom obuhvate stotine hiljada automobila, Audi će da pozove samo 540 primeraka, što je pola prodaje u aprilu na tržištu SAD. Dobra okolnost je da nije zabeležen ni jedan jedini slučaj pojave požara na prvom električnom modelu iz game ove marke. Kompanija je za Bloomberg potvrdila da je zabeleženo ukupno pet slučajeva širom sveta u kojima se pojavilo svetlosno upozorenje o kvaru na baterijama. Uzrok tome je prodor vode, odnosno pojava vlage na ožičenju.

 

Opoziv je planiran za avgust, a u Audiju ne nameravaju da u međuvremenu zaustavi ili uspore prodaju modela, javlja CNET.

 

Podsetimo da je i Jaguar opozvao svoj električni I-Pace. U servis mora oko 3.000 modela I-Pace koji su prodati na američkom tržištu zbog problema u sistemu regenerativnog kočenja.


Ime i prezime
Komentar