Automobil za samostalno sklapanje

14. Feb 2018

ShortcutShortcut


Ruska kompanija DK Racing pustila je u prodaju komplete za sklapanje trkačkog automobila sopstvenim rukama.

U ponudi su tri kompleta. Prvi košta samo 290.000 rubalja (4.000 evra) i obuhvata okvir sa bezbednosnom kabinom, elemente sistema za oslanjanje, pedale, volan i osovine. Ovakva varijanta odgovaraće onim entuzijastima koji žele da dobiju ruski sportski automobil Šortkat koji će sami dovršiti i prilagoditi svojim željama.

Drugi komplet osim pomenutih elemenata sadrži i plastične delove karoserije, sistem za kočenje, kovane naplatke i poluglatke pneumatike. Ova varijanta košta 600.000 rubalja (8.400 evra).

Najskuplji komplet košta 950.000 rubalja (oko 13.300 evra) i obuhvata sve potrebne delove, uključujući enterijer i motor. Motor za Šortkat potiče od modela Lada Granta Sport koji ima 184 konjske snage, ako koristi benzin sa oktanskim brojem 98, a 194 konjske snage ako koristi sportsko gorivo. Brzinu od 100 km/h dostiže za 4,5 sekundi, a maksimalna brzina mu je 240 kilometara na čas.

Svaki „konstruktor” uz komplet dobija video-uputstvo za sklapanje Šortkata, a u slučaju da naiđe na teškoće, stručnjaci kompanije DK Racing posavetovaće ga putem telefona ili će doći na lice mesta da ubrzaju proces montaže. 
Russia Beyond         
 

Shortcut


Ime i prezime
Komentar