Dacia Duster postao papamobil

05. Dec 2019

Dacia Duster - Papamobil
Grupa Renault poklonila je specijalni Dacia Duster 4x4,papi Franji, rimskom episkopu i vrhovnom poglavaru Katoličke crkve na celom svetu, koji je posebno prilagođen njegovim potrebama za mobilnošću.

Daciu Duster papi su uručili Christophe Dridi, direktor Grupe Renault Rumunija i generalni direktor Automobile Dacia SA i Xavier Martinet, direktor Grupe Renault Italija za vreme posete njegovoj rezidenciji u Vatikanu.

Papamobil spolja je bele boje, dok je unutrašnjost u bež nijansi. Specijalna verzija zasnovana na Dacia Dusteru duga je 4,34 m i široka 1,80 m. Automobil su preradili Dacia odeljenje za prototipove i tim za razvoj vozila za posebne namene u Rumuniji, u saradnji s proizvođačem karoserija Romturingia. Umesto pet klasičnih sedišta, u drugom redu umesto trodelne klupe ima samo jedno udobno sedište. Odlikuje se specifičnim rešenjima i dodatnom opremom osmišljenom za specijalne potrebe Vatikana: velikim krovnim otvorom, staklenom konstrukcijom koja može da se ukloni, da bi olakšali ulazak i izlazak iz automobila, smanjen je klirens za 30 milimetara u poređenju s konvencionalnim modelom.

„Ovim poklonom Papi, Grupa Renault ističe snažnu i dugotrajnu predanost stavljanju čoveka na vrh liste prioriteta”, izjavio je Xavier Martinet, generalni direktor Grupe Renault Italija.


Ime i prezime
Komentar