Dacia uvodi novi Stepway model

18. Aug 2018

Logan Stepway

Kao što je poznato rumunska Dacia u delovima sveta gde se ne prodaje direktno nastupa sa znakom Renault. S obzirom da je i razvoj ovog brenda pod pokroviteljstvom francuskog brenda događa se da se neki novi modeli pojave na primer u Brazilu, Tunisu, Rusiji...

Tako se i mala limuzina Dacia Logan u nekim delovima sveta prodaje sa znakom svoje matične kompanije Renault. Sada je u Rusiji predstavljena robusna verzija Stepway.

Novi Logan Stepway priključiće se ponudi Sandera Stepway i Dokkera Van koji su već dostupni na ruskom tržištu.

U poređenju sa standardnim Loganom, novo izdanje izgleda malo drugačije nego Dacia model, novi Stepway dolazi sa povećanom visinom od tla što ga čini  idealnim za vožnju na teškom terenu. Ovo je daleko od toga da bude Volvo S60 Cross Countri ili neko Audi Allroad izdanja, ali to niko ni ne očekuje jer Logan Stepway pre svega mora da ostvari Dacijin modus operandi - prodaju jeftinih automobila, iako ima logo Renaulta.

Kao i kod ostalih Stepway modela, novi Logan Stepway koristi dodatne plastične obloge karoserije, kao i na lukovima blatobrana, a primećuju se i novi branici. Prednji branik ima značajno drugačiji izgled u poređenju sa standardnim Loganom i opremljen je zaštitom donjeg dela u srebrnoj boji. Renault je prilagodio i prednju masku kako bi je uskladio sa modelima Sandero i Dokker Stepway, a takođe je postavljen na novi set točkova.

Kada je u pitanju oprema, Logana Stepway ima sedišta sa grejačima, senzore za parkiranje i infotainment sistem sa podrškom za Android Auto i Apple CarPlay.

Za pogon Logana Stepway predviđen je poznati 1.6 benzinski motor u nekoliko verzija snage - 82, 102 i 113 KS uparen sa manuelnim menjačem.

Najsavremenija verzija motora može da bude opremljena CVT prenosom u verziji Logan Stepway City koji se izdvaja zahvaljujući crvenoj boji. Oni koji traže dizel motor u ponudi je 1,5-litarski dCi čiju snagu prenosi petostepeni manuelni menjač.

Renault će novi automobil premijerno da predstavi na sajmu Moscow Motor Show krajem ovog meseca, a ove godine počeće i prodaja.


Ime i prezime
Komentar