Decenija projekta deljenja automobila

19. Sep 2019

SHARE-NOW

Daimler je bio prvi proizvođač automobila koji je pokrenuo projekat deljenja automobila nezavisno od lokacije. Deset godina kasnije, deljenje automobila jedan je od najpopularnijih poslovnih modela. Marka je godišnjicu proslavila zajedno sa Share Now uslugom u Parizu i panel diskusijom na tu temu.

 

Smart se s pravom može nazvati pionirom ekonomije deljenja. Daimler je 2009. godine osnovao prvu flotu za deljenje automobila u Ulmu s 200 automobila. Pre godinu dana, car2go počeo je s radom kao prvi sistem za deljenje automobila koji je nezavisan od lokacije. Danas Share Now usluga ima više od četiri miliona korisnika širom sveta, od kojih je više od tri miliona u Evropi.

 

Share Now usluga nudi oko 20.000 automobila, uključujući 3.200 električnih automobila, u 31 gradu (14 zemalja) i ima više od 100.000 vožnji dnevno. Od toga, više od 12.000 u električnim automobilima.

 

Smart igra važnu ulogu ne samo što se tiče deljenja automobila. Naime, uz uslugu “spremni za deljenje”, marka omogućuje deljenje privatnih automobila jednostavno, sigurno i jedinstvenim putem kao i Share Now usluga.

 

Ovlašćeni korisnici mogu u nekoliko sekundi da otvore račun koristeći svoj pametni telefon.

 

Smart “spreman za deljenje” koristi funkciju automobila “bez ključa”. Tri faktora čine „Smart spreman za deljenje“ jedinstven: bezbednost rešenja koje nudi proizvođač, potpuna kontrola vlasnika automobila kao jedinog administratora i donosioca odluka, i jednostavno i jeftino rukovanje. Funkcija plaćanja automobila “spremnog za deljenje” pomaže vlasnicima koji dele svoje automobile da podele troškove.

 

Smart je prva marka automobila koja je dovršila prelazak s klasičnih SUS motora na električne pogonske sklopove. Od 2020. godine postupno će da se smanjuje broj motora s unutrašnjim sagorevanjem na svim evropskim tržištima.


Ime i prezime
Komentar