Smart EQ ForTwo pametna vizija

28. Sep 2017

Smart EQ ForTwoSmart EQ ForTwo

Koncept EQ ForTwo pruža novu viziju urbane mobilnosti i individualizovanog, vrlo fleksibilnog, potpuno efikasnog lokalnog javnog prevoza: autonomno konceptno vozilo preuzima svoje putnike direktno na izabranom mestu.

Nove mogućnosti individualizacije pomažu korisnicima da prepoznaju da je to “njihovo” vozilo: pomoću crne rešetke na prednjoj strani i velikih projekcionih površina sa strane, pametna vizija EQ ForTwo omogućuje nezavisnu individualizaciju vozila, idealno za automobil koji je namenjen deljenju.
 
Demo automobil prvo je vozilo iz Daimler grupe koje preuzima logičan korak isporuke vozila bez upravljača i pedala. Oslobođeni od zadatka vožnje, putnici mogu da se opuste u velikom enterijeru.

Kad nije u upotrebi, samostalno odlazi na stanicu za punjenje kako bi se napunio novom energijom. Alternativno, automobili mogu s indukcijskom mrežom da se priključe na električnu mrežu, da se napajaju električnom energijom. EQ ForTwo ima litijum-jonsku bateriju kapaciteta 30 kWh.

Pametna vizija konceptnog vozila EQ ForTwo pokazuje kako bi autonomna vožnja mogla da omogući buduće deljenje automobila još praktičnijim, jednostavnijim i ekonomski efikasnijim. Zahvaljujući veštačkoj inteligenciji i autonomnoj vožnji, pametna vizija EQ ForTwo najavljuje novo doba u deljenju automobila: korisnici ne moraju da traže sledeći raspoloživ automobil nego će automobil da pronađe njih i čak da skuplja putnike direktno sa odabranog mesta.


Ime i prezime
Komentar