FCA Srbija i NIS promovišu alternativna goriva

26. Mar 2015

Fiat 500L na CNG
Na sajmu automobila promovisan program modela FIAT 500L na metan kao i dostignuća i planovi Naftne industrije Srbija u proizvodnji i prodaji komprimovanog gasa.

Kompanija FCA Srbija  najavila je početak saradnje sa Naftnom industrijom Srbije na 52. Međunarodnom salonu automobila. Ovom prilikom kompanija FCA Srbija predstavila je program modela automobila FIAT 500L na alternativni pogon, s pogonom na metan, dok je NIS predstavio svoje rezultate u proizvodnji i prodaji ovog energenta.

“Izuzetno smo ponosni na saradnju sa kompanijom NIS imajući u vidu prednosti koje donose vozila na alternativni pogon, a to su rentabilnost, zaštita životne sredine i ušteda novca.Model FIAT 500L na metan koji se proizvodi u fabrici u Kragujevcu predstavlja ekološko vozilo sa veoma niskom emisijom ugljen dioksida itokom perioda od četri godine korišćenja ovog vozila ekonomska ušteda je na nivou koštanja celog automobila,“ rekao je Umberto Janućeli (Umberto Iannuccelli), komercijalni direktor kompanije FCA Srbija.

„Drago nam je da smo otpočeli saradnju sa kompanijom FCA Srbija na promociji prednosti korišćenja komprimovanog prirodnog gasa. U 2014. godini je počelo sa radom naše postrojenje za proizvodnju ovog energenta na gasnom polju Palić, koje je prvo te vrste u Srbiji. Komprimovani gas se trenutno prodaje kroz sistem veleprodaje, a do kraja aprila će početi maloprodaja na NIS-ovoj benzinskoj stanici Novi Sad 10“ rekao je Igor Korać, zamenik direktora Bloka Energetika u NIS-u.

Ovom prilikom na sajmu automobila je potpisan i prvi Ugovor o kupovini 21 vozila Fiat Qubo s pogonom na metan. U saradnji sa AK Kole dilerom FCA Srbija, taksi udruženje Boss taxi iz Kruševca, postalo je prvo taksi udruženje u Srbiji koje je prepoznalo sve prednosti korišćenja metana kao pogonskog goriva, a građani Kruševca biće prvi koji će imati ekološko taksi vozilo u svom gradu.

Model FIAT 500L na CNG koji se proizvodi u fabrici u Kragujevcu predstavlja  jedinstveni spoj tehnologije i modernih zahteva tržišta u pogledu ekologije. Automobil Fiat 500L sa pogoom na metan ima izuzetni motor 0.9 TwinAir od 80 KS sa tehnologijom turbo kompresije koja obezbeđuje sve prilike za zaštitu životne sredine koju metan pruža, ne umanjujući snagu i zadovoljstvo pri vožnji. Model Fiat 500L nije jedini koji je u ponudi vozila na CNG. U porodici FIAT ostali modeli na alternativni pogon su Panda i Punto kao i kompletna gama lakih komercijalnih FIAT modela.

 

Fiat 500L na CNG


Ime i prezime
Komentar