General Motors uvodi bežičnu kontrolu baterija

25. Sep 2020

General Motors - Kontrola baterija

 

Prvi proizvođač automobila koji će da koristi gotovo potpuno bežični sistem upravljanja baterijama za serijske električne automobile biće General Motors. 

 

Tehnologija bežičnog upravljanja baterijama omogućiće General Motors-u da napaja razne EV modele iz standardnog seta baterija. Očekuje se da će uvođenje sistema da ubrza vreme izlaska na tržište General Motors-ovih električnih automobila zasnovanih na platformi baterija Ultium smanjenjem vremena za razvoj specifičnih komunikacionih sistema ili redizajniranjem složenih šema ožičenja za svaki novi model.

 

Nova tehnologija omogućiće uravnoteženje hemijskog sastava pojedinih grupa baterijskih ćelija radi optimalnih performansi. Omogućava i proveru stanja baterije u realnom vremenu i preusmeravanje mreže modula i senzora po potrebi kako bi se održalo zdravlje baterije tokom veka trajanja automobila.

 

Bežični sistem može da poveća kapacitet baterije smanjenjem težine automobila i da stvori dodatni prostor za više baterija. Sistem takođe nudi jedinstvenu mogućnost prenamene baterije za recikliranje. Kada se kapacitet bežičnih baterija smanji i one više ne pružaju optimalne performanse automobila, ali i dalje funkcionišu kao stabilna napajanja, mogu da se kombinuju sa drugim bežičnim baterijama da bi se stvorili novi generatori energije.


Ime i prezime
Komentar